Србија против насиља: Конститутивну седницу Скупштине одржати након изјашњавања ЕП

Коалиција "Србија против насиља" захтева да се конститутивна седница Народне скупштине одржи после 8. фебруара, када ће се о изборима у Србији изјаснити посланици Европског парламента.

"Србија против насиља" напоменула је у саопштењу да су представници Европског парламента дошли у Србију да посматрају изборе на позив српских власти.

Зато је, сматрају, више него логично да се са постизборним радњама, међу којима је и конституисање новог скупштинског сазива, крене тек када се чује и њихов званичан став, односно када Европски парламент усвоји резолуцију о одржаним изборима.

"Заказивањем прве скупштинске седнице пре 8. фебруара би владајући режим показао да се плаши оцене европарламентараца, јер су његови челници свесни великог броја малверзација које су спровели и тиме променили изборну вољу грађана Србије", саопштила је "Србија против насиља".

Коалиција додаје да ће одржавање прве седнице и након изјашњавања Европског парламента бити у складу са законским роковима за конституисање Скупштине.

понедељак, 27. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије