Читај ми!

Управа царине спречила злоупотребу готово 12.000 литара нафте

Праћењем и контролом страних бродова који плове рекама Управа царине је открила неправилности у вези са потрошњом погонског горива и спречила злоупотребу скоро 12.000 литара нафте.

Управа царине је у два одвојена случаја претходног месеца спречила злоупотребу готово 12.000 литара горива.

Наиме, у саопштењу се наводи да праћењем и контролом страних бродова који плове рекама, цариници откривају бројне неправилности у вези са потрошњом погонског горива.

"Са једног страног брода, кога је у конвоју уз још једну баржу вукао други брод, 'испарило' је 5.638 литара погонског горива", обавештава Управа царине о откривеном покушају злоупотребе који се догодио претходне недеље.

Како се наводи, цариници су то приметили упоређивањем података из бродске документације и мерењем затечене количине погонског горива у танковима.

"Са брода који је био шлепан, јер није могао самостално да плови па сами тим ни да троши погонско гориво, испод царинског надзора изузета поменута количина нафте", утврђено је у извештају ове службе Министарства финансија.

Истичу да се понекад се у танковима за погонско гориво констатује мањак, а некада и вишак, што је био случај и крајем септембра на граничном прелазу Бездан.

"Тада је контролом страног брода пронађен 'вишак' од 5.880 литара погонског горива у бродским танковима, у односу на количину нафте приказану у документацији", истиче се у саопштењу.

Поступке против одговорних особа ће у оба откривена случаја водити надлежни прекршајни судови.

понедељак, 14. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи