Читај ми!

Пресечени каблови на железничкој станици Нови Београд, саобраћај успорен на делу брзе пруге

Непознате особе синоћ су пресекле каблове у железничкој станици Нови Београд, на брзој прузи Београд – Нови Сад, саопштава Инфраструктура железнице Србије. Возови између станица Нови Београд и Земун саобраћају смањеном брзином, док квар не буде саниран.

На брзој прузи Београд-Нови Сад синоћ је оштећена железничка инфраструктура, пошто су на станици Нови Београд пресечени каблови.

Возови између Новог Београда и Земуна иду смањеном брзином, док квар не буде саниран, саопштено је из Инфраструктуре железнице Србије.

Оштећење каблова проузроковало је проблеме у функционисању осам скретница на овом делу пруге, наводи се у саопштењу.

Стручне службе Инфраструктуре железнице Србије су на терену, како би каблови били поправљени и пруга поново оспособљена за редован саобраћај возова.

Каблови су пресечени на крају перонског дела у станици и како се наводи у саопштењу, била је очигледна намера починилаца или да исеку и украду каблове или да њиховим оштећењем поново изазову кашњење возова на брзој прузи између Београда и Новог Сада.

Железничка станица Нови Београд је, истиче компанија, покривена видео надзором, а случај ће бити пријављен МУП-у.

Синоћњи инцидент се догодио само неколико дана након што је Инфраструктура железнице Србије успела да санира последице крађе каблова на брзој прузи код Старе Пазове.

"Овакве крађе и оштећења, посебно на брзој прузи, угрожавају јавну сигурности и могу да угрозе безбедност саобраћаја а тиме и људске животе", упозоравају из Инфраструктуре железница.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи