Читај ми!

МУП: Полиција зауставила народног посланика због грубих прекршаја у саобраћају, он се позвао на имунитет

Саобраћајна полиција је јуче на путу Топола – Крагујевац зауставила возача аутомобила БМВ, иначе народног посланика Н. М, због четири груба саобраћајна прекршаја, саопштио је МУП и додао да се возач позвао на посланички имунитет.

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Крагујевцу јуче су на државном путу Топола – Крагујевац зауставили четрдесетшестогодишњег Н. М, иначе посланика Народне скупштине, након што је управљајући возилом БМВ извршио четири груба прекршаја из Закона о безбедности саобраћаја на путевима Србије, саопштио је МУП.

Он се кретао брзином од 127,7 километара на час на делу пута где је брзина ограничена на 50 километара на час, и уз то је два пута извршио претицање путничких возила преко неиспрекидане уздужне линије, наводи се у саопштењу.

Полиција је зауставила возача аутомобила, након што је извршио претицање колоне возила преко испрекидане уздужне линије.

Након што га је полиција зауставила, он се позвао на посланички имунитет, истиче МУП.

“Управа саобраћајне полиције МУП-а указује да овакво грубо кршење прописа из области безбедности саобраћаја изазива озбиљну забринутост, с обзиром на чињеницу да је од почетка године смртно страдало 387 особа, од чега је осморо деце за само месец и по дана“, пише у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова скреће пажњу да је од почетка године повећан број саобраћајних незгода са погинулим и повређеним лицима.

“Такође, наглашавамо да ће припадници саобраћајне полиције, као и до сада, доследно спроводити мере према учесницима у саобраћају који кршењем прописа директно угрожавају своју и безбедност других учесника у саобраћају“, закључује МУП у саопштењу.

 

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи