Прекинуто суђење Мирославу Алексићу због његовог здравственог стања

У Вишем суду у Београду данас је на кратко испитивањем сведока било настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница те школе, али је убрзо прекинуто.

Након испитивања Мине Р., почело је испитивање сведока Саре З. али суђење је прекинуто због препирке између Алексићевог адвоката Стефана Јаковљевића и судије.

Након паузе која је уследила због расправе, Алексићев адвокат је рекао судији да се оптужени не осећа добро због чега је тражио да се суђење прекине и настави у понедељак за када је и заказано.

Сведок Мина Р. је навела да је она сведочила у полицији, али да је на питање да ли жели да поднесе кривичну пријаву против њега рекла да не жели.

Прецизирала је да је одбила подношење кривичне пријаве јер је сматрала да нема основа да га кривично гони јер то што је доживела сматра “сексуалним узнемиравањем” а не “сексуалним злостављањем”.

Већину питања која је Алексићев бранилац поставио судија је одбио јер нису у вези са њеним статусом сведока, или јер је она већ о томе причала у тужилаштву.

Сара З. је одговарајући на питања рекла да је на друштвеним мрежама видела позив глумице Милене Радуловић да свако ко је доживео нешто слично као она да пријави полицији, због чега је и она дала исказ у полицији.

Међутим током испитивања суђење је прекинуто и биће настављено у понедељак.    Пуномоћник оштећених Денис Бећирић је одговарајући на питање новинара о препирци између адвоката и судије, рекао да није први пут да бранилац користи “такву тактику”.

“Под притиском тога да немају друге могућности да бране своје клијенте адвокати прибегавају неким триковима да постављају у недоглед питања која суд одбије јер су потпуно ирелевантна за поступак” рекао је Бећирић и додао да онда крене адвокат са провокацијама и изазове прекид. Суд је, како је навео Бећирић приморан да реагује у ситуацији и испоштује када оптужени каже да није способан због здравственог стања да настави суђење.  Бећирић је подсетио да је данас било предвиђено испитивање пет сведока, а да је због дешавања у судници завршила само једна.

На претходном суђењу је последња оштећена завршила свој исказ. Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021.године и до 10. септембраје био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски наџор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор. 

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи