Припадници Беливукове групе изнели одбрану и негирали кривицу

У Специјалном суду у Београду данас су сви оптужени припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука изнели одбрану и негирали кривицу.

Припадници се иначе оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Милован Тадић је након паузе на суђењу навео да је од њега одузето више од 20 телефона, али је он користио само два, док су остали били стари телефони и додао да никад није користио телефон са криптованом апликацијом "Скај", као и да су му значајка и панцир остали од претходног посла.

Он је негирао да је продавао наркотике водеће од 2018. године не ради у клубовима као обезбеђење те није на тај начин могао да продаје дрогу.

Одговарајући на питања тужилаштва, Тадић је навео да Беливука познаје десетак година и да су се упознали када су заједно радили послове обезбеђења у клубовима, као и да је Марка Миљковића упознао преко Беливука.

Потом му је Беливук поставио неколико питања о ресторану на стадиону Партизан, на којој је Тадић рекао да су у тај ресторан често долазила деца као и њихови родитељи који су их чекали док заврше тренинг. Такође је рекао да тај ресторан никад нису називали бункер или база.

Филип Ивановски је остао при раније изнетој одбрани у којој је негирао кривицу, што је рекла и Слађана Секулић која је додала да ће детаљну одбрану изнети накнадно.

Борис Карапанџић је такође остао при одбрани коју је изнео, док је Никола Стефановић негирао кривицу и рекао да ће у даљем току поступка изнети одбрану.

Владимир Грек је кратко негирао кривицу, а Алекса Шејић је поновио да никад није складиштио нити продавао дрогу, као и да није отео и силовао И.С..

Припадници ове групе се оптужницом терете да су оштећеног И.С. отели и данима мучили и злостављали у ресторану на стадиону ФК Партизан, док је Шејић оптужен и да га је силовао.

Мијат Симеуновић и Милош Лукић Селак су кратко негирали кривицу, док су Алекса Дуњић и Војислав Ђорђевић рекли да остају при раније изнетој одбрани и да неће ништа додати.

Негирање кривице и комуникације путем "Скаја"

Алекса Стошић је негирао кривицу и навео да ће одбрану изнети у даљем току поступка, а Владимир Димитријевић је исткао да никада није ни видео дрогу нити продавао.

Ђорђевић је негирао да је имао телефон са криптованом апликацијом "Скај", и додао да Беливука и Миљковића познаје јер им је поправљао аутомобил.

Окривљени-сарадници Срђан Лалић и Никола Спасојевић су му постављали питања о њиховом познанству на шта је Ђорђевић рекао да не познаје ни једног ни другог.

Никола Спасојевић се пожалио судији да су му Беливук и Миљковић претили и добацивали док је Владимир Ђорђевић улазио у део где седе оптужени, због чега је судија рекла да ће прегледати снимке са камера у судници.

Драган Митровић је кратко негирао кривицу, али се, док је прилазио говорници, обратио окривљеним-сарадницима због чега га је судија опоменула.

Беливук је указао судији да обрати пажњу на понашање окривљених-сарадника јер тврде да се смеју и глуме "кловнове" и додао да су у притвору "плакали и хтели да се бесе".

Милош Будимир је данас допунио своју одбрану тврдећи да није извршио кривично дело везано за оружје, дрогу и убиства.

Суђење се наставља у петак када би требало да почне саслушање окривљених-сарадника Срђана Лалића, Бојана Хрватина и Николе Спасојевића.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи