Читај ми!

Беливук тврди да су подаци са "Скаја" монтирани, Миљковић "напао" наводе окривљених сарадника

Oптужени вођа криминалне групе Вељко Беливук, која се оптужницом терети за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање, у Специјалном суду у Београду у наставку изношења своје одбране истакао је да је материјал са апликације "Скај" монтиран и фотошопиран.

Беливук је најпре рекао да ће наставити изношење одбране али да се неће освртати на материјал који је добијен путем међународне правне помоћи, односно са апликације "Скај" јер, како тврди, то је незаконит доказ.

Додао је да је тај материјал "фотошопиран и монтиран". Беливук није желео да одговара на питања судије, тужилаштва и адвоката.

Марко Миљковић оптужени члан Беливукове групе поновио је своје тврдње да су ДНК трагови прона]ени у кући у Ритопеку, за које тужилаштво тврди да су трагови убијених мушкараца, подметнути.

Миљковић сматра да не може само на основу тих ДНК доказа да се закључи да су те особе убијене, односно да су мртва.

Коментаришући фотографије са апликације "Скај", убијених мушкараца, за чија се убиства терете припадници ове криминалне групе, и он тврди да су фотошопиране и тражио је њихово вештачење.

Говорећи о споразумима које су склопили окривљени-сарадници Никола Спасојевић, Бојан Хрватин и Срђан Лалић, навео је да је Хрватин писао шест месеци у свеску своје признање.

"У тој свесци и на суђењу, како је рекао Миљковић, признао je да је продавао дрогу и да је преносио оружје а за та дела није ни оптужен ни ослобођен", тврди Миљковић.

Миљковић поднео кривичне пријаве против судије, тужиоца и Хрватина

Навео је да је Хрватинов споразум фалсификован, јер у њему пише да је од њега одузето 10.000 евра, а на суђењу на Миљковићево питање да ли је од њега одузет новац, рекао да није.

Због тога је, како тврди, поднео кривичне пријаве против судије која је потписала споразум, тужиоца и Хрватина.

За Спасојевића је прокоментарисао да је у притвору покушао да изврши самоубиство и да је плакао, док сад глуми "храбришу".

Миљковић је за Лалића навео да то што је он причао "има само у сновима", додајући да му чак ни тужилац није веровао јер није покренуо поступак за убиства о којима је он причао као што су убиства двојице власника "Пинк таксија” и Мирка Којића.

Када је реч о планирању атентата на председника Србије Александра Вучића, Миљковић је истакао да је Лалић навео да је тај атентат планирали да изврше пушком, коју Лалић никад није видео.

Oсврнуо сe и на Лалићеве наводе да су припадници ове групе планирали терористичке нападе на тржне центре и истакао да би они (припадници групе) били "морони" када би дизали у ваздух тржне центре у које иду њихова деца.

Миљковић је предложио суду да као сведоке испита Милинка Брашњовића, Душана Јовановића и Младена Лазаревића, како би се испитала веродостојност исказа окривљених-сарадника.

На почетку рочишта судија је спојила поступак у односну на оптуженог Бориса Карапанџића, који је изостао са претходног суђења, а он је поново негирао кривицу.

Карапанџићев бранилац Ивана Остојић је обавестила суд да је постао студент Правног факултета. Овај поступак је у јуну кренуо испочетка због промене председнице већа која је отишла у пензију.

На претходним рочиштима тужилац је прочитао оптужницу, а потом су браниоци изнели уводна излагања.

Оптужницом је обухваћено укупно 30 особа од којих се њих 12 брани са слободе, док су остали у притвору.

Припадници групе оптужени су за убиства Александра Глигоријевића званог Пуки, Горана Величковића званог Гокси, Милана Љепоју, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Николе Митића и Горана Михајловића.

понедељак, 09. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару