Настављено суђење Кецмановићима, сведочила наставница историје рањена у ОШ "Владислав Рибникар"

У Вишем суду у Београду је у наставку суђења родитељима дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе, сведочила наставница историје која је тада била рањена. 

Како Танјуг сазнаје, након ње је сведочила дадиља малолетног К. К. која је затим напустила зграду суда док је наставница историје остала да прати суђење.  

Судија је одредио паузу након које ће сведочити ДНК вештак и сведок из стрељане. На претходном рочишту мајка дечака који је починио убиства Миљана Кецмановић искористила је своје законско право да не сведочи у овом поступку.    

Тада су испитани полицајци који су учествовали у увиђају у стану Кецмановића након масакра.   

У овом предмету суди се родитељима дечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дело давање лажног исказа.      

Власник стрељане у којој је малолетни К. К. учио да пуца, Ратко Ивановић, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на основу којег га је суд огласио кривим за кривично дело давање лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест месеци.      

Миљана и Владимир Кецмановић су на претходним суђењима изнели одбрану и негирали кривицу.       

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.      

Отац дечака оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.    

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионицу у којој је масакр почињен.     

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, узео је 1. маја 2023. године два очева пиштоља.       

Потом их је, два дана касније, ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару