У Сомбору ухапшена двојица осумњичених за кријумчарење чланова организованих криминалних група

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сомбору, ухапсили двојицу мушкараца због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Дачић је навео да су, како се сумња, С. М. (1975) и Г. К. (1978) су као чланови криминалне групе у дужем временском периоду заједно са још једним, за сада непознатим лицем, илегално пребацивали више особа међу којима је било и чланова различитих организованих криминалних група са територије Републике Србије, Црне Горе, Албаније и Турске, преко Дунава на територију Републике Хрватске за износ од око 5.000 евра по једном члану организоване криминалне групе.

"Претресом стана и других просторија које користе осумњичени пронађено је више комада ватреног оружја, полуаутоматских пушака, муниције различитог калибра, као и ручне бомбе, а које су, како се сумња, планирали да прокријумчаре на територију Европске уније. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Сомбору“, изјавио је министар Дачић.

четвртак, 05. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару