Читај ми!

Поново притвор власнику дестилерије и шесторици осумњичених због трговине наркотицима и прање новца

Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал поново је одредио притвор власнику дестилерије Д. Ђ., оптуженом за трговину наркотицима и прање новца. Притвор је одређен још шесторици осумњичених због прања новца са Д. Ђ.

Оптужени Д. Ђ., који се у предмету познатом као "балкански картел" терети за трговину наркотицима – више од 1200 килограма кокаина током јуна 2020. године заплењено је у белгијском граду Хаселт, из кућног притвора поново је спроведен у Окружни затвор у Београду због сумње да је починио ново кривично дело које се односи на прање новца.

Притвор је одређен и према окривљенима М. Л., А. И., М. М., М. Ј., И. Ц. и Д. Н., такође, због сумње да су са Д. Ђ., извршили кривично дело прање новца, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Група се терети да је извршила конверзију новца који су прибавили кроз илегалну трговину наркотицима због стицања финансијске користи кроз куповину непокретности, при чему су пронашли одговарајући стан у Нишу, а након тога и особу која ће за новчану накнаду закључити уговор о купопродаји непокретности и тако постати његов само формални власник.

Прикривајући власништво на стану у Нишу, који су заједно прибавили са знањем да та имовине потиче из криминалне делатности, окривљени су, према заједничком договору, стану држали и велику количину ватреног оружја, муниције и других експлозивних средстава велике разорне моћи.

Оружје је полиција 11. маја прошле године пронашла приликом претреса станова и других просторија, а поводом чега се по оптужници Јавног тужилаштва за организовани криминал већ води кривични поступак.

Окривљени Д. Ђ. се, као један од осумњичених за илегалну трговину наркотицима и илегално набављање и поседовање ватреног оружја и других средстава, налазио у притвору од 11. маја прошле до 15. јула ове године, када му је одлуком суда притвор замењен мером забране напуштања стана уз примену мере електронског надзора. 

С обзиром на то да је против Д. Ђ. покренут нов кривични поступак, као и да се против њега води поступак за илегалну трговину кокаином, суд је оценио да је предлог тужилаштва за одређивање притвора због опасности од бекства, нужна и неопходна мера којом ће се обезбедити присуство окривљеног у овом поступку.

Притвор му је одређен и због опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Из истих законских разлога, притвор је одређен и према окривљенима М. Л., А. И., М. М., М. Ј., И. Ц. и Д. Н.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару