Читај ми!

Нове претњe председнику Вучић на Иксу, тужилац наложио хитно идентификовање твораца

Поводом новe претњe председнику Александру Вучићу на друштвениој мрежи Икс, главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић наложио је хитно идентификовање и процесуирање твораца ове објаве. Премијер Милош Вучевић и министарка правде Маја Поповић осудили су претње упућене председнику Србије.

Ненад Стефановић изразио је забринутост због претњи Александру Вучићу, истичући да је недопустиво свако понашање којим се позива на линч представника највиших државних органа.

"На друштвеним мрежама месецима траје кампања против председника Републике уз озбиљне претње смрћу, због чега очекујем од свих државних органа да покажу максималну озбиљност и ефикасност у процесуирању учинилаца оваквих и сличних претњи упућених представницима државних органа”, наглашава главни јавни тужилац ВЈТ у Београду.

Посебно одељење за Високотехнолошки криминал је по налогу Стефановића упутило захтев полицији за прикупљање потребних обавештења поводом поменуте објаве у којој је објављена фотографија председника на вешалима уз поруку да "само преки народни суд Србију спасава", саопштено је из ВЈТ. 

Осуде претње

Поводом претњи, реаговао је Милош Вучевић које је оценио да су "врхунац политичког лудила", како је навео, "болесне и агресивне опозиције".

"Отворено, прикривено, између редова, како год да шаљу поруке мржње покушавајући да ослабе или ућуткају најјачег и најгласнијег борца за Србију и све њене грађане, нашег председника Александра Вучића, ово што се дешава је врхунац политичког лудила болесне и агресивне опозиције", навео је Вучевић на Инстаграму. 

Огласила се и министарка правде Маја Поповић, која је истакла да очекује да надлежни органи реагују на насиље, као и да ће творци бити процесуирани.

"Овакве и сличне објаве, фотографије вешала, без обзира на то ко стоји иза њих, угрожавају безбедност председника Александра Вучића", рекла је Поповић. 

И потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић најоштрије је осудио претње које су на друштвеним мрежама упућене председнику Србије Александру Вучићу, наводећи да не смеју да буду толерисане.

"Најоштрије осуђујем претње смрћу и позиве на убиство председника Александра Вучића. Слике, објављене на друштвеним мрежама, на којима је председник на вешалима, представљају чин мржње и насиља, који не сме да буде толерисан. Чин који нас оставља немим, јер само особа са озбиљним здравственим проблемима, може тако нешто да осмисли", поручио је Ђурић у саопштењу.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару