Читај ми!

Родитељима убијене деце омогућено да прате изношење одбране Кецмановића

Више јавно тужилаштво у Београду одустало је од испитивања родитеља деце убијене у ОШ "Владислав Рибникар" 3. маја прошле године у својству сведока оштећених, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања, речено је Танјугу у том тужилаштву.

То значи да ће родитељи моћи из суднице да прате изношење одбране оца и мајке дечака К. К. који је убио девет вршњака и портира у школи 3. маја прошле године, а тешко ранио наставницу историје.

Ово суђење је заказано за четвртак и петак, када би требало да отац дечака К. К. изнесе своју одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да му постављају питања. Суђење се одвија без присуства јавности јер је суд одлучио да искључи јавност са суђења из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Иначе, један од двојице тужилаца који је до сада заступао оптужницу Никола Ускоковић враћен је у основно тужилаштво јер је био упућен на рад у ВЈТ, а процедура избора у ово тужилаштво још није окончана. Зато ће први пут једну оптужницу пред судом заступати и главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић, који је био присутан у судници од самог почетка суђења.

Такође ће постављати питања окривљенима, потврђено је Танјугу.

Отац дечака К. К. оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике и чувара школе из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије