Читај ми!

Павловић осуђен на казну затвора од 20 година због убиства бивше супруге

Виши суд у Београду осудио је Зорана Павловића (52) из околине Барајева, на казну затвора од 20 година због убиства бивше супруге и продужио му притвор који може трајати до упућивања на извршење казне затвора.

Павловићу се на терет ставља да је у јуну прошле године на свиреп начин убио своју бившу ванбрачну супругу С.С. (47) у њеној кући у Барајеву, наневши јој 26 рана ножем по телу.

Ово је првостепена пресуда на коју у одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду. Поступајућа судија је образлажући пресуду рекла да је суд прихватио правну квалификацију тужилаштва односно да је Павловић извршио кривично дело тешко убиство на свиреп начин.

Судско веће међутим није прихватило предлог тужилаштва да Павловића осуди на казну доживотног затвора, јер није раније осуђиван. Суд је утврдио да је Павловић за време убиства био у алкохолисаном стању, али да то није битно утицало на његову свест, а није прихватио тезу одбране да је у питању кривично дело насиље у породици.

Оштећени су упућени на парнични поступак ради остваривања имовинско-правног захтева. Поступајући тужилац је у завршној речи предложио суду да Павловића осуди на казну доживотног затвора и истакао да је он показао нарочиту свирепост приликом убиства.

Тужилац је предложио и да суд оптуженог обавеже да плати трошкове поступка, као и да му продужи притвор због постојања особитих околности које указују да ће поновити кривично дело у кратком временском периоду.

Пуномоћник оштећених се сагласио са завршим речима тужилаштва и истакао имовинско-правни захтев у вредности од по пет милиона динара за свако дете убијене жене. Павловићев бранилац је казао да је неспорно утврђено да је Павловић учесник овог кривичног дела, али је нагласио да је битно анализирати личност окривљеног, односно чињеницу да никад није ни кривично ни прекршајно одговарао.

Бранилац је суду предложио да Павловића осуди на блажу казну закона и да му притвор замени блажом мером, односно забраном напуштања стана. У јулу судија је заказала изрицање пресуде али је одлучено да се ипак суђење отвори јер није утврђено због чега је њему Основно јавно тужилаштво изрекло меру забране приласка, као и да ли је убијена жена пријавила насиље полицији неколико дана пре убиства.

Павловићу се оптужницом на терет ставља кривично дело тешко убиство. Сумња се да је Павловић у алкохолисаном стању, у јуну прошле године око 12 часова дошао до куће у којој је живела С.С. и у дворишту јој ножем, који је понео са собом, задао 26 убода у пределу врата, трупа и горњих удова.

Потом је Павловић себи исекао вене и нанео повреде ножем у пределу врата и грудног коша, али је колима хитне помоћи убрзо превезен у Ургентни центар.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару