Суд у Приштини Миловану Божовићу одредио притвор од 30 дана

У Основном суду у Приштини Миловану Божовићу одређен је једномесечни притвор, осумњиченом да је наводно запалио три аутомобила у Зубином Потоку, потврдио је РТС-у адвокат Небојша Влајић.

Суд у Приштини Миловану Божовићу одредио притвор од 30 дана Суд у Приштини Миловану Божовићу одредио притвор од 30 дана

Суд је одлуку донео на основу захтева Специјалног тужилаштва, које Божовића терете да је да је у прошле недељ у Зубином Потоку запалио више аутомобила, РКС регистарских ознака.

Милован Божовић је осумњичен и за оружани напад на полицију, приликом којег су повређена два њена службеника.

Његов бранилац адвокат Влајић најавио је жалбу након  рочишта и одлуке суда, оценивши да је по ко зна који пут у правосуђу у Приштини, без икаквог доказа окривљеном одређен притвор.

"Окривљени ће бити у ситуацији да доказује своју невност, уместо да суд доказује његову кривицу", рекао је Влајић.

Навео је да га Божовића терете за покушај убиства полицајаца 2019. године у близини Зубиног Поотока, за изазивање опште опасности, за учешће у паљењу два аутомобила, као и за учешће у убиству полицајца Еулекса.

"Све то као члан организоване групе, за коју сам захтевао да нам кажу ко је предводи оикако зове. Ни реч о томе није речено. Ово ће вероватно бити први предмет у косовском правосуђу где се један човек терети за оргнаизовани криминал и учешће у групи, а да ми не знамо која је то група", навео је Влајић.

Божовић је 1. априлa ухапшен. Представници Српске листе најавили су да ако Божовић не буде ослобођен, његово хапшење изазвати револт Срба на северу КиМ.

"Након што смо прикупили податке о данашњој отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца, наглашавамо да српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног кога су данас Куртијеве јединице отеле на северу КиМ и не престане са малтретирањем српског народа да ће изазвати реакцију свих Срба. То неће бити упозорење, већ општи устанак за заустављање репресије Куртија над недужним грађанима", саопштили су из Српске листе након хапшења Божовића.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи