Читај ми!

Министарство просвете: Лажне дојаве о бомби на адресе 17 школа у Београду

Дојаве о подметнутој експлозивној направи стигле су на електронске адресе 17 основних школа у београдским општинама Земун и Вождовац, а полиција је проверама утврдила да су дојаве лажне, речено је из Министарства просвете.

Медији су раније известили да су у три београдске основне школе, две у Земуну и једној на Вождовцу, стигле су дојаве о наводно подметнутим бомбама, након што су школе примиле мејлове са дојавама. 

"У циљу безбедности ученика и запослених настава у првој смени је прекинута до окончања провере полиције, након чега су у највећем броју ових школа деца враћена на наставу. Настава у другој смени ће бити организована у складу са утврђеним распоредом часова", наводе из Министарства просвете.

Према информацијама којима Министарство просвете располаже, лажне дојаве о бомбама стигле су у основне школе на Вождовцу: "Доситеј Обрадовић", "Јајинци", "Војвода Р. Путник", "Карађорђе", "Јанко Веселиновић", "Веселин Маслеша", "Данило Киш" и "Милан Ђ. Милићевић".

Лажне дојаве стигле су и на електронске адресе основних школа у Земуну: "Мајка Југовића", "Светозар Милетић", "Михајло Пупин", "Бранко Радичевић", "Петар Кочић", "Горња Варош", "Б. П. Пинки", "Митраљета", "Сава Шумановић" и ОШ "Лазар Саватић", речено је у Министарству просвете.

Из Министарства су додали да ће о свим релевантним информацијама за одржавање наставе, школе обавестити ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи