Читај ми!

Бившем фудбалеру Николи Малбаши смањена затворска казна

Апелациони суд у Београду смањио је казну за шест месеци и некадашњег фудбалера Николу Малбашу правоснажно осудио на четири године затвора због покушаја убиства Игора Нешковића у јулу 2020. године, када га је ранио ножем.

Другостепени суд је усвајањем жалбе браниоца окривљеног, преиначио првостепену пресуду, само у трајању казне. Никола Малбаша је по пресуди објављеној на сајту Апелационог суда кажњен због извршења кривичног дела убиство у покушају.

Раније, првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Малбаша је осуђен на казну затвора од четири и по године.

Апелациони суд је тако утврдио да је првостепени суд правилно, у олакшавајућим околностима, ценио ранији живот окривљеног, његове личне и породичне прилике, док отежавајуће околности није нашао. Даље, за чињеницу да је дело остало у покушају, закон предвиђа да се казна може ублажити.

Апелациони суд је, међутим, нашао да је првостепени суд дао мањи значај олакшавајућим околностима, без обзира на то што је казну ублажио. Због тога је другостепени суд, проценио нарочито олакшавајуће околности. На тај начин је казна додатно ублажена. Апелациони суд је окривљеног осудио на казну затвора у трајању од четири године. Извршење казне је тако смањено за пола године.

На почетку овог процеса Игор Нешковић, који у овом поступку има статус оштећеног, испричао је да га је ранио непознати човек, којег је тад видео први пут.

Против Нешковића се пред Вишим судом води поступак у којем је он оптужен за дрогу, оружје и тешку крађу.

Малбаша је био у бекству десетак дана пре него што се 19. јула 2020. године предао полицији и од тада је у притвору.

Бивши фудбалер је осуђен јер је са умишљајем покушао да лиши живота оштећеног у његовом аутомобилу, када му је 8. јула ножем нанео више тешких телесних повреда.

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи