Читај ми!

Настављено суђење Дијани Хркаловић, прегледан снимак разговора убијеног адвоката Огњановића

У Специјалном суду у Београду, прегледом видео снимка, настављено је суђење бившој државној секретарки МУП Дијани Хркаловић поводом оптужби да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца, а са њом су на оптуженичкој клупи још двојица бивших полицајаца.

На снимку који је настао у склопу оперативне обраде "Мангуста", а који је доказ у овом поступку, види се и чује како разговарају адвокат Драгослав Миша Огњановић и Драгослав Милорадовић. Обојица су касније убијена, а снимак је настао 2018. године.

Тужилаштво у оптужници тврди да је Дијана Хркаловић наложила да се избрише 39 минута са тог снимка, у току којих се помиње њено име.

Видео снимак траје скоро два сата, а на њему се чује да Огњановић и Милорадовић између осталог причају о Луки Бојовићу, састанцима Дијане Хркаловић са Дарком Елезом, Вељи, али и њеним експлицитним фотографијама.

Наиме, Огњановић је причао да је Хркаловићева неком полицајцу слала своје фотографије на којима је оскудно обучена, те да је он Огњановићу само показао те фотографије из своје руке, након чега је адвокат, како се чује на снимку, похвалио њен физички изглед.

У једном тренутку чује се како Огњановић каже "постојало је седам места, а Хркаловићева се побринула за пет", а за ову реченицу тужилаштво тврди да је доказ да је Хркаловићева уништила видео материјал са пет камера које су снимиле убиство Властимира Милошевића.

За убиство Милошевића су били оптужени Вељко Беливук и Марко Миљковић, али су ослобођени оптужбе.

Такође, Огњановић је рекао за Хркаловићеву да има дијагнозе. 

Бранилац оптужене Хркаловић Владимир Ђукановић је рекао да прегледани снимак нема никакве везе са оптуженом, док је Хркаловићева рекла "није ми било пријатно да слушам, по мени ово није ништа специјално и ништа вредно коментарисања". 

Другооптужени Миленковић је навео да је поступао по закону и послао цео видео снимак у тужилаштво.

Судија је следеће суђење заказала за 20. фебруар.

Оптужена Дијана Хркаловић, као и некадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић и другооптужени бивши начелник за специјалне истражне методе Дејан Миленковић су током изношења своје одбране негирали извршење кривичних дела која им се стављају на терет.

Суд је Дијани Хркаловић укинуо кућни притвор са електронским надзором 6.јуна у ком је била од 31. марта и одредио јој меру забране напуштана боравишта.

Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал, Хркаловићева се терети због два кривична дела трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

За Миленковића тужилац је тражио годину дана затвора, а за Шушњића две године затвора.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи