Читај ми!

Цмолић: МУП обавио посао у случају прислушкивања председника, све предато Тужилаштву

У случају прислушкивања председника Србије Александра Вучића полиција је обавила свој део посла и све је предато Тужилаштву за организовани криминал, рекао је начелник УКП-а Нинослав Цмолић.

Цмолић је на конференцији на којој су представљени резултати рада МУП-а у 2022. години, а одговарајући на питање да ли је полицији познато име особе која је организовала прислушкивање, као и да ли је полиција одговорила на све захтеве Тужилаштва, казао да је МУП обавио свој део посла и дошао до одређених сазнања заједно са службом Унутрашње контроле.

"Све је предато Тужилаштву за организовани криминал, уколико дођемо до других сазнања ми ћемо то предати Тужилаштву, на све захтеве које добијамо од Тужилаштва одговарамо у року", казао је Цмолић.

На питање када је предат последњи извештај Тужилаштву, Цмолић каже да је то било крајем прошле године.

Kaда је реч о случају убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића, које није расветљено још увек, Цмолић каже да се ради о компликованом случају од којег је прошло много година.

Додао је да је све што је прикупљено до сада предато Тужилаштву за организовани криминал.

Цмолић је на конференцији на којој је МУП представио резултате рада у 2022. години, одговарајући на питање о случају Огњановића, као и да ли је био под тајном пратњом полиције уочи убиства, казао да је и то питање за Тужилаштво за организовани криминал.

"Тачно је да су обавештења из Унутрашње контроле, све је то предато Тужилаштву за организовани криминал тако да све информације можете тражити код Тужилаштва", казао је Цмолић.

Како додаје, конкретне кочнице у поступку расветљавања убиства од пре четири и по године су недостатак сведока, материјалних доказа...

Адвокат Драгослав Миша Огњановић убијен је 28. јула, 2018. године са шест хитаца из ватреног оружја на Новом Београду, испред зграде у којој је становао.

Ухапшени припадници МУП-a оптужени за разна дела у случају Беливука

Нинослав Цмолић казао је да су припадници МУП-а који су били заштитници клана Вељка Беливука ухапшени и додао да се не налазе на истој оптуженичкој клупи јер су оптужени за различита дела.

"Више припадника МУП-а је лишеоа слободе, а не могу се наћи на истој оптуженичкој клупи јер Вељко Беливук одговара као организатор криминалне групе, а припадници МУП-а за друга кривична дела", казао је Цмолић.

Цмолић је навео и да припадник Жандармерије Ненад Вучковић није на оптужници у случају клана Вељка Беливука.

"Вероватно је у неким дописима у одређеном својству, на самој оптужници није", казао је. На питање да ли је Вучковић био под тајном пратњом полиције, Цмолић је казао да се тај одговор може добити од Тужилаштва за организовани криминал.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи