Продужен притвор за 16 припадника криминалне групе "Врачарци"

Специјални суд продужио је за још 30 дана притвор шеснаесторици осумњичених припадника организоване криминалне групе Врачарци, који се сумњиче за три тешка убиства и пет покушаја тешких убистава.

Притвор је петнаесторици окривљених продужен због опасности од бекства, да не би боравком на слободи утицали на сведоке и саучеснике, односно услед постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела, као и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело и јер је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности, речено је Танјугу у том суду.

Осумњиченом Д. Н. притвор је продужен због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и да у кратком временском периоду не би поновио кривично дело.

Притвор је продужен Н. Т., Л. Ц., А. М., А. Н., В. М., Д. М., Ђ. K., И. Б., Ј. Б., Н. K., М. Т., Н. Б., Р. Ј., С. М. и Н. В.

Тужилаштво за организовани криминал спроводи истрагу у овом случају против укупно 38 особа.

Kао вође групе Врачарци означени су Н. В. који се налази у бекству и У. П. који је ухапшен у Португалу.

Група се терети за убиства Александра Шарца, Александра Халабрина и Драган Ристића и за покушај убиства Самира Дивљановића, Милоша Ниловића, Андрију Зарића, Арсенија Стефановића и сада покојног Лазара Вукићевића.

четвртак, 17. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи