Читај ми!

Милшпед групација и Институт за Појас и пут за унапређење логистичких услуга и трговинских односа Кине и Србије

Милшпед групација постала је стратешки логистички партнер Института за Појас и пут, а захваљујући овој сарадњи биће унапређене логистичке услуге и побољшани трговински односи између Кине и Србије.

Уговор о стратешкој сарадњи потписали су Никола Тодоровић, заменик генералног директора Милшпеда и професор др Бојан Лалић, директор Института за Појас и пут.

"Наше искуство на азијском и кинеском тржишту, које смо стекли кроз рад компаније Милшпед Кина, чини нас савршеним партнером за овакве пројекте. Дугогодишња партнерства која смо у том делу света остварили дају нам предност у реализацији сложених логистичких задатака на глобалном нивоу. Верујемо да ће управо наша способност да брзо реагујемо на изазове, као и посвећеност примени напредних технологија, омогућити да у потпуности искористимо све потенцијале ове сарадње", истакао је Небојша Кривокућа, генерални директор Милшпед Групе.

Проф. др Бојан Лалић, директор Института за Појас и пут, изјавио је: "Данас смо потписали стратешки споразум који нас приближава остварењу мисије у оквиру Иницијативе појаса и пута. Логистика је постала наука свих наука, а сарадња са Милшпед групацијом омогућиће ефикаснију реализацију пројеката у критичним сферама као што су декарбонизација, ЕСГ извештавање и енергетска ефикасност. Институт за Појас и пут остаје посвећен подршци компанијама, повезивању са универзитетима и подизању капацитета српске привреде у глобалним оквирима".

Након потписивања уговора, уследила је радионица о примени кинеско-српског Споразума о слободној трговини коју је водио Александар Пајић, експерт за међународну преференцијалну трговину Милшпед групације. Радионица је обухватила кључне тачке споразума, регулативе и процедуре за увознике и извознике, као и практичне примере из праксе, а присутни су имали прилику да учествују у дискусији и размене мишљења о могућностима које овај споразум нуди.

Иницијатива "Појас и пут" представља глобални инфраструктурни пројекат који повезује Азију, Европу и Африку који је настао у циљу унапређења трговинских рута и олакшавања међународне размене. Као стратешки логистички партнер, Милшпед ће у сарадњи са бројним компанијама које послују у оквиру Института за појас и пут допринети развоју саобраћајне инфраструктуре, логистике и трговинских мрежа.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи