Компанија "Књаз Милош" отворила нови погон

У компанији "Књаз Милош" у Аранђеловцу свечано је отворен нови производни погон за производе у ПЕТ амбалажи и лименкама. Председник Александар Вучић изјавио је да је држава помогла ту инвестицију са 4,67 милиона евра и да је отворено око 100 нових радних места.

Председник Вучић најавио и да ће бити покренут дијалог о томе како да образовање одговори потребама привреде.

"Ово је велика инвестиција вредна готово 30 милиона евра, ако се не варам 28 милиона евра. И ми смо мало помогли, али значајно и запослили нових стотину људи", рекао је Вучић током обиласка новог погона са руководством фабрике.

Вучић је рекао да се из те фабрике извозе наши познати бреднво "Књаза Милоша" који иду на тржиста Бугарске, БиХ, Црне Горе, Мађарске и других земаља.

"Аква спорт вода нам је девета најпродаванија вода у Европи, што је скоро невероватно за тако малу земљу и за тако мало место као што је Аранђеловац у поређењу са европским фабрикама и европским местима", истакао је Вучић.

Нагласио је да се поноси тиме што наша држава може да помогне такве инвестиције, јер тако добијамо све више производних погона.

Вучић је рекао да ће у Србији морати много више да се ради на образовању и неупоредиво више уложи у образовање.

"Тако да ћемо морати озбиљан дијалог по том питању да поведемо", рекао је Вучић и додао да не мисли само на дуално образовање већ шире.

Вучић је рекао да наше школовање мора да спреми људе за модерно време јер су се ствари доста промениле у односу на пре 30 година. 

У септембру 2022. компанија "Књаз Милош" постала је званични произвођач и дистрибутер "Пепси" брендова безалкохолних газираних напитака за тржишта Србије и Црне Горе.

Вучић: Очекујемо још веће учешће Чешке у пројектима

Председник Вучић рекао је да ће премијер Чешке Петр Фијала ускоро доћи у Србију, као и да очекује да ће привредна сарадња између две земље јачати и да ће се повећати учешће Чешке у нашим инфраструктурним пројектима.

Током обиласка новог производног погона компаније "Књаз Милош" која је у власништву чешке компаније "Матони", Вучић је, на питање чешког новинара да ли је задовољан том инвестицијом, истакао да је у питању велика инвестиција од скоро 30 милиона евра која није за потцењивање.

"То је за нас велика и важна инвестиција. Посебно је важно имајући виду бренд компаније 'Књаз Милош', који је један од најважнијих брендова у нашој земљи. Такође, наша сарадња са Чешком расте, ускоро ћемо да имамо и Мешовити комитет, а ускоро долази премијер Петр Фијала", најавио је Вучић.

Вучић је подсетио и да је недавно био са бившим председником Чешке Милошем Земаном, и са бишим премијером Андрејом Бабишем, а да ускоро очекује и људе из још неких чешких компанија.

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи