Читај ми!

Бајатовић: Одлажемо ремонт у Госпођинцима, неће бити прекида снабдевања гасом у Војводини

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић каже за РТС да, иако је најављено, "Транспортгас" и "Србијагас" одустају од ремонта гасног чворишта у Госпођинцима, тако да неће бити никаквих прекида у снабдевању гасом у Војводини.

Поводом најаве да ће због ремонта гасног чворишта у Госпођинцима више општина на подручју Војводине бити без гаса или ће имати поремећаје у снабдевању, Душан Бајатовић је објаснио да се ради о замени вентила, али да су због незадовољства грађана и потрошача који немају друге енергенте решили да те радове одложе на пролеће.

Остаје при ранијој прогнози да ће се цена гаса кретати између 35 и 45 евра за мегават сат.

"Што се тиче тржишта гаса, цена нафте је пала, тако да ће по нафтној формули и цена гаса доживети неки пад, али не бих се ослањао на то", рекао је Бајатовић и додао да може бити проблема због транспорта кроз Украјину.

Према његовим речима, може се очекивати да за привреду, која има променљиву цену, неће бити битних измена цене.

За домаћинства је, додаје, цена регулисана и неће се мењати.

"Количине гаса су мање више обезбеђене и још увек се воде преговори са Русима око додатних количина", рекао је Бајатовић.

Очекује да преговори са "Гаспромом" почну у првом кварталу следеће године, док ће се сада само начелно разговарати о томе.

"Ми смо уговором са Азербјџаном показали да хоћемо да се диверзификујемо, али проблем је што у Азербејџану немате ту количину гаса", напоменуо је Бајатовић.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи