Читај ми!

Вучић: Фабрика Линглонга у Зрењанину убедљиво највећа гринфилд инвестиција

Председник Александар Вучић изјавио је у Зрењанину, на церемонији покретања серијске производње гума у фабрици "Линглонг", да је то убедљиво највећа гринфилд инвестиција икада у Србији, као и да је већ, у првој фази, запослено више од 1.200 српских радника. Aмбасадор Кине Ли Минг истакао је да свечаност отварања фабрике симболизује даље повезивање интереса две земље и уноси нови замах у изградњу заједнице кинеско-српске будућности у новој ери.

Председник Вучић је у Зрењанину присуствовао свечаној церемонији покретања серијске производње гума у кинеској фабрици "Линглонг".

"Чудесно је све ово што данас имамо у Зрењанину. Апсолутно чудесно. Да овде проведемо месец дана, било би мало, било би недовољно да опишем чудо које смо створили. Створили су га наши кинески пријатељи уз нашу подршку", истакао је председник.

Вучић је навео да се фабрика простире на 370.000 метара квадартних под куполом, да је изграђен спортски центар за раднике, ресторани и други садржаји.

"Ово је убедљиво највећа гринфилд инвестиција икада остварена на територији Републике Србије. Никада ништа слично нисмо имали", рекао је Вучић.

Према његовим речима, у првој фази већ је запослено више од 1.200 српских радника, док ће у другој фази бити још 600.

Вучић је навео и да је вредност инвестиције "Линглонга" милијарду долара.

Додао је да ће бити изграђена и пруга од Панчева преко Зрењанина, као и ауто-пут Београд-Зрењанин. 

"Ускоро крећемо у изградњу пруге која ће ићи 120 километара на сат, спајаће јужни Банат са Зрењанином, средњим Банатом, северним Банатом, продужиће се крак до Кикинде, али и са Севернобачким округом све до Суботице. А онда ћемо додатно и посебно увезивати Панчево са Београдом, да би свако имао директну линију до Београда и да бисмо главни град спојили са свим банатским местима и центром северне Бачке, какав је Суботица, осим брзе пруге", најавио је Вучић.

Ли Минг: Отварање фабрике симболизује даље повезивање интереса наших земаља

Aмбасадор Кине Ли Минг истакао је да је тренутно најважнији задатак спровођење стратешког консензуса председника Кине и Србије и даље јачање сарадње и размене између две земље, кроз коју ће моћи заједнички да развијају заједничку будућност у циљу бољих резултата у најразличитијим секторима.

"Данашња свечаност отварања фабрике Линглонг Европа симболизује даље повезивање интереса наших земаља и уноси нови замах у изградњу заједнице кинеско-српске будућности у новој ери", истакао је Ли Минг.

Истакао је да број кинеских компанија које улажу у Србију константно расте и да повољни услови пружају снажно поверење кинеским инвеститорима.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи