Вучевић обишао радове на изградњи ауто-пута до Зрењанина: Инвестиција најављује боље дане за Банат

Премијер Милош Вучевић изјавио је, приликом обиласка радова на изградњи ауто-пута Београд-Зрењанин-Нови Сад, где почиње изградња првог моста на тој деоници, да ова инвестиција најављује боље дане за Банат који је, како је рекао, дуго био запостављен.

"Овај аутопут од Београда преко Зрењанина, па на Нови Сад суштински мења крвну слику јужног и средњег Баната, доноси оптимизам за останак грађана који живе на овим просторима, Зрењанину даје додатни импулс да се развија, али не само Зрењанину већ и Ковачици, Опову и свим општинама које ће се наћи на путу", рекао је Вучићевић новинарима.

Како је рекао, ово је пројекат који смо некада могли само да сањамо, пре свега Банаћани.

"Посебно верујем да ћемо га успешно реализовати јер сарадња са компанијом Шандунг Хајспид је више него успешно искуство. Поштовали су рокове и квалитет  и испунили оно што је било договорено", рекао је Вучевић.

Он је рекао да је сигуран да ће за 72 месеца ауто-пут бити завршен.

"Пројекат кога са радошћу чекамо да видимо и који ће унапредити, не само инфраструктурну мрежу, већ и донети живот овде. Кад томе додамо да ћемо коначно урадити и последњу фазу обилазнице око Београда, спојити јужни део Београда, па онај југоистичну са Панчевом, када знамо да ће Зрењанин добити аутопут ка Новом Саду и Београду, када знамо да ће Нови Сад да добије и аутопут ка Зрењанину, када знамо да се гради Фрушкогорски коридор, онда видите да то неће бити исти градови", рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио и на оно што се заједно ради са председником, а от је развој банатске железнице. "Ми ћемо за кратко време да реконструишемо комплетну железничку инфраструктуру од Београда, Панчева, па један крај на Кикинду, крај на Чоку и Суботицу за возове који ће ићи 120 км на сат...", рекао је Вучевић.

Тиме ће Банаћани бити много ближи и Београду и Суботици, додао је он.

"Спајањем са Суботицом моћи ће да користе брзу пругу Суботица-Нови Сад-Београд који завршавамо до краја новембра ове године, и наравно, онај северни крак такозвани 'смајли' и спојићемо те можда и најзапостављеније крајеве у северном делу Србије, а то су сомборски и кикиндски округ", рекао је Вучевић. Такође, рекао је да се ради пројектовање аутопута Београд-Вршац и реконструкција пруге Београд-Вршац.

"Чека нас изградња новог моста на Дунаву", рекао је Вучевић.

понедељак, 09. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару