Читај ми!

Продужена уредба о ограничењу цена основних животних намирница

Влада Србије продужила је Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница до 28. фебруара 2025. године , која се примењује од 1. марта ове године у циљу спречавања и отклањања штетних последица поремећаја на тржишту у погледу снабдевања, ограничавају произвођачке цене и цене у трговини на велико и мало основних животних намирница.

Претходна уредба о ограничењу  цена основних животних намирни цаважила је до 31. августа, док нова уредба ступа на снагу 1. септембра.

Према новој уредби, максимална малопродајна цена брашна типа Т-400 глатко, не сме прелазити 54,99 динара по килограму, односно максимална произвођачка цена не сме прелазити 45 динара по килограму.

Трговци на мало који продају прехрамбене производе обавезни су и да у структури дневне понуде свих врста брашна тип Т-400 глатко имају најмање једну робну марку тог типа брашна у паковањима до једног килограма, укључујући један килограм.

Уредбом је прописано и да максимална малопродајна цена брашна тип Т-500 не сме прелазити 49,99 динара по килограму, а максимална произвођачка цена је 40,90 динар.

Трговци на мало који продају хлеб обавезни су да у структури дневне набавке свих врста брашна тип Т-500 имају најмање једну робну марку тог типа у паковањима од килограм.

За кршење Уредбе прописане су новчане казне за правна лица и предузетнике од 5.000 до 2.000.000 динара, а може се изрећи и заштитна мера забрана вршења одређене делатности у трајању од шест месеци до једне године. 

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару