Читај ми!

Лучић за РТС: "Телеком Србија" број један у региону, ништа неће уздрмати нашу доминацију

"Телеком Србија" вреди најмање четири милијарде евра, проценили су страни ревизори. Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић каже за РТС да је осигуралан стабилан приход у будућност, као и да ништа не може да уздрма доминацију комапаније која је на позцији број један у региону.  

Укупан приход Телекома Србија већи је од свих телекомуникационих оператера у региону заједно. Компанија је у прошлој години приходовала 230 милијарди динара.

Владимир Лучић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао је да процена страних ревизора да Телеком вреди четири милијарди евра очекивана, с обзиром на трансформацију компаније – да главни део прихода буде телевизијска или постпејд претплата.

 "Осигурали смо стабилан приход у будућности. Телеком Србија је изузетно здрава компанија пред којом је велика будућност. Вреди више од других телекомуникационих компанија", сматра Лучић.

"Растемо више од предвиђења"

Према његовим речима, ревизори приликом процене узимају у обзир оперативни приход који се множи са кофецијентом, који је код "Телекома Србија" између седам и осам, те бизнис план и његову сигурност будућег развоја. 

"Телеком је у Србији, БиХ и Црној Гори доминантан и квалитетан у свим сегментима, ништа не може да уздрма у наредних десет година нашу позицију број један у региону. Растемо и више него што смо предвиђали", каже Лучић.

Напомиње да су, када су почели са великом експанзијом 2018. године, предвиђали да ће имати у Србији више од милион корисника телевизије, а сада се приближавају броју од 1,3 милиона и извесно је да ће премашити 1,5 милиона.

"Фактички, 60 одсто тржишта ће држати Телеком Србија. Нашу оптичку мрежу у велепродаји дајемо конкуренцији, попут Јетела, тако да ћемо и ту имати приходе", истиче Лучић.

Лучић каже да је Телеком дошао у лошу ситуацију у борби са кабловским операторима, што је 2017. године кулминирало.

"До 2017. године скоро да нисмо постојали у великим градовимa, када је о телевизији реч. Када смо изградили оптичку мрежу, дошли смо да будемо природан број један", указује Лучић.

Нови пројекти

Гост Јутaрњег програма каже да сада могу да буду европски оператор, који је важан и на светском нивоу. 

"Пре четири година покренули смо пројекат отварања нових мобилни оператора путем виртуалне мреже. Не градимо нашу мрежу, већ је користимо од партнера, у Аустрији, Швајцарској, Немачкој, а до краја године и у САД. Тиме смо проширили тржиште за око пола милијарде становника. Развијамо и мултимедију, чиме доминирамо у региону", наводи Лучић.

Лучић сматра да ће дијаспора омогућити Телекому да брзо дуплира број корисника и значајно повећава профитабилност.

Говорећи о 5Г мрежи, Лучић каже да ће Телеком добити лиценцу наредне године, што зависи од министарства и регулатора.

четвртак, 29. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару