Читај ми!

"Global Finance": Рајфајзен најбоља дигитална банка за становништво у Србији

Реномирани светски економски магазин "Global Finance" прогласио је Рајфајзен (Raiffeisen) најбољом дигиталном банком за становништво у Србији за 2024. годину. Рајфајзен банка однела је победу и у три поткатегорије тог избора – најбоља онлајн понуда (Best Online Product Offerings), најбоља мобилна апликација (Best Mobile Banking App) и најбоља у иновацијама (Best in Innovation).

Global Finance је у образложењу навео да су победничке банке изабране на основу неколико критеријума – снага стратегије за привлачење и сервисирање дигиталних клијената, успех у привлачењу клијената да користе дигиталне производе, раст броја дигиталних клијената, ширина понуде производа, опипљиви докази о бенефитима дигиталних иницијатива и дизајн сајта и његове функционалности.

"Брзи напредак у финансијским технологијама, пораст дигиталних валута и све већи значај сајбер безбедности непрестано редефинишу мерила за изузетне услуге дигиталног банкарства“, рекао је Џозеф Ђарапуто, оснивач и уреднички директор Global Finance магазина.

Награде за најбољу дигиталну банку магазина Global Finance додељују се финансијским институцијама које предњаче у иновативним дигиталним решењима и постављају нове стандарде у индустрији, наводи се у саопштењу.

Зоран Петровић, председник Извршног одбора Рајфајзен банке рекао је да четири награде у области дигиталног банкарства сведоче о томе да Рајфајзен банка из године у годину наставља да расте и обликује банкарско тржиште.

"Рајфајзен је традиционална банка, али банка која је у правом тренутку разумела дубину промена коју је донела дигитализација. Схватили смо је као алат који помаже да клијентима пружимо врхунско корисничко искуство и уштедимо њихово драгоцено време, јер, на крају дана, ту се види ко је најбољи. Вештачка интелигенција је све присутнија и пред нас је поставила задатак да је искористимо и додатно повећамо ефикасност, што увелико чинимо. Лидер на тржишту, какав је Рајфајзен, нема луксуз да игнорише промене. Зато бирамо најбоље људе и имамо невероватан локални тим који чврсто држи конце у рукама. Награде светских економских часописа то само потврђују“, изјавио је Зоран Петровић.

Јелена Аксић, чланица Извршног одбора задужена за послове са становништвом, малим предузећима и предузетницима истакла је да су награде показатељ да је Рајфајзен банка била у праву када је направила велики технолошки искорак.

"Способност да се прилагодимо времену у коме живимо и агилни приступ и у филијалама и у дигиталном екосистему отворили су нове видике. То што смо најбољи у иновацијама, имамо најбољу онлајн понуду и најбољу мобилну апликацију, говори да смо наш посао урадили најбоље на тржишту – поједноставили ствари и заиста разумели људе којима смо потребни. Изузетно сам поносна на награде које су, истовремено, обавеза да наставимо у истом ритму“, рекла је Јелена Аксић.

Магазин Global Finance три године заредом доделио је Рајфајзен банци награду за најбољу дигиталну банку за становништво у Србији. Како се наводи на сајту магазина, победнике је изабрао жири Infosisaглобалног лидера у консалтингу, технологији и аутсорсингу. За финалну селекцију били су одговорни уредници магазина.

четвртак, 08. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару