Читај ми!

Комненићева: Заменом бројила грађани добијају тачно мерење струје и могућност да управљају потрошњом

Новоименована директорка "Електродистрибуције Србије" Биљана Комненић рекла је за РТС да је у току замена старих бројила паметним мерним уређајима. Каже да је до сада замењено 360.000 бројила, а план је да се замени 520.000. Замена бројила битна и за грађане и за Електродистрибуцију, биће повећана тачност мерења, а грађани ће моћи да управљају потрошњом, истакла је Комненићева.

Предузеће "Електродистрибуција Србије" настало је издвајањем из ЕПС-а 2021. године. Од тада послује самостално. На нисконапонској мрежи имају прикључених 3,7 милиона потрошача, а више од 90 посто су домаћинства.

 Новоименована директорка "Електродистрибуције Србије" Биљана Комненић рекла је за РТС да је ситуација нормализована после невремена и нестанка струје у Врњачкој Бањи и Трстенику, и да је сада напајање стабилно. 

Почео је велики посао на сређивању нисконапонске мреже, то је важно како би се избегли кварови. Увек настаје проблем када падне снег у ивањичком, пожешком, златиборском крају, али све чеће и олује у летњем периоду направе проблеме.

Комненићева је рекла да је до 1. маја урађена реконструкција нисконапонске мреже, мењани су стубови и додала да је било много прекида због атмосферских прилика.

Истакла је да је у плану подмлађивање кадра и нада се да ће смањити време прекида електричном енергијом.

Прошлог септембра Влада је одобрила прикључење и домаћинствима која живе у нелегалним објектима, а има захтева и других потрошача.

"Примили смо 25.000 захтева за прикључење нелегалних објеката и 30.000 редовних. Код нелегалних објеката прикључење не иде као је планирано, нисмо предвидели да ће ти објекти бити на тим местим, није предвиђена инфраструктура, али налазимо решења. Неки илегални објекти налазе се чак и у националним парковима", каже Комненићева.

У току је и замена старих бројила паметним мерним уређајима.

"До сада је замењено 360.000 бројила, а план је да се замени 520.000. Настављамо замену, битна је и за грађане и за Електродистрибуцију. Електродистрибуција новим бројилима повећати тачност мерења, а грађани ће моћи преко апликације да виде колико су потрошили и да даље управљају потрошњом", каже Комненићева.

Напоменула је да су екипе на терену, да су ангажовани и извођачи и да је процедура да се обавести управник зграде, као и грађани док су радови у току.

четвртак, 25. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару