"Победи знањем", предшколске установе представиле програм Године узлета на Сајму образовања

Под куполама Сајма, од данас и Сајам образовања и наставних средстава. Под слоганом "Победи знањем", предшколске установе из целе земље представиле су нове начине учења и игре, традиционалне и уз дигиталне технологије.

Пчелице роботи, али и пасуљ, сочиво, кестен. Да је могуће спојити нове технологије са културом и традицијом показали су предшколци Бачког Петровца и Зајечара. Представили су нови програм - Године узлета.

 "Донели смо много материјала, и било је доста различитих игара којих се деца иначе играју у вртићу. Деца су укључивала децу, одрасле, пролазнике, посетиоце, развила се лепа креативна атмосфера", каже директорка предшколске установе "Ђулићи" из Зајечара Тања Јовановић.

Ове године за паметне учионице школама је достављено 265 паметних табли, за рачунарске кабинете више од две хиљаде радних станица.  

"Алати деце морају бити наравно и традиционални, и врло их поштујемо и негујемо, јер неговањем националног бића деце ви стварате могућност да дете поштује и национална бића друге деце, али морамо пратити и модерне технологије. Прилагођено њиховом узрасту, то су различите играчке, које су израз модерних технологија која деца врло радо прихватају, и на вишем нивоу буду често више од својих родитеља", рекла је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Програми су тематски одређени по данима па ће се, под слоганом Победи знањем, представити и талентовани ученици и студенти, наставници и професори. По традицији, школски дан на сајмовима књига и образовања је четвртак.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи