Бранкица Јанковић: Реакција РТС-а поводом ситуације на Кросу стигла је на време

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је навела да је, након писања појединих портала о случају такозване дискриминације дечака у Новом Пазару на Кросу РТС-а, јавност оправдано била забринута и љута. Поручила је да је изузетно добро што је реакција РТС-а стигла на време, као и да је појашњење у Дневнику РТС-а било и те како добродошло.

Бранкица Јанковић је, поводом случаја такозване дискриминације дечака у Новом Пазару, истакла је да је јавност била оправдано забринута и љута, али и да је изузетно добро што су реакција и појашњење РТС-а стигли на време.

"Након писања неких портала о случају такозване дискриминације дечака из Новог Пазара на Кросу РТС-а, јавност је оправдано била и забринута и љута зато што се, пре свега, ради о Јавном сервису и ми смо наравно као институција одмах након позива и писања портала кренули да анализирамо, да видимо да тражимо додатне информације, наравно, како бисмо ми реаговали у складу са нашим овлашћењима и у том смислу је изузетно добро што је реакција РТС-а стигла на време, што је стигло појашњење шта се заиста десило", рекла је Бранкица Јанковић.

Додала је да ништа не би било тако лоше и штетно по читаво друштво да имате један такав случај, поготово у мултинационалној, мултиетничкој, мултикултурној средини какав јесте Нови Пазар и добро је да је стигло извињење који се тиче дела техничке грешке

"Али се никако није радило о томе да дечак није добио и медаљу и захвалницу према објашњењу на РТС-у. Мислим да би сви случајеви требало да на тај начин буду разјашњени када се деси неки случај, када се деси нека грешка, јер није добро, поготово у овом данашњем времену и дезинформација и различитих врста пропагадне и злоупотреба инфомрација и нетачних информација, да ствари остану нејасне, а поготово ако се ради о Јавном сервису. Сматрам да је реакција РТС-а синоћ, појашњење у Дневнику РТС-а и те како добродошло", поручила је Бранкица Јанковић.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи