Читај ми!

Реаговање РТС-а на нетачне тврдње Пиштаљке и Информера

Јасна је намера портала Пиштаљка и портала и дневних новина Информер да се поново наруши углед РТС-а и нетачно представи извештај Државне ревизорске институције.

У Извештају ДРИ (који је јавно доступан свима на сајту те институције) не наводи се да је РТС прекршио било који закон, већ се дају препоруке за усаглашавање и повезивање података у интерним документима РТС-а.

Закон о јавним набавкама у члану 14 став 5 дефинише да се одредбе Закона не примењују на "куповину, развој, продукцију или копродукцију програмског садржаја намењеног за аудио-визуелне медијске услуге или медијске услуге радија које набавља јавни наручилац, који је пружалац медијске услуге".

Сходно горе наведеном, РТС је набављао програмске садржаје у складу са законским одредбама.

Нетачни су и наводи Пиштаљке о "неправилности у прерасподелама средстава у износу од 773 милиона динара" јер у Извештају ДРИ-ја под тачком 1.1.5 стоји: "Установа је извршила прерасподелу средстава, односно преусмерење износа планираних средстава у оквиру Пословне јединице Програм у укупном износу од 772.818.580 динара (6.549.310 ЕУР), у складу са Правилником о финансијском пословању".

Самим тим, нетачни су наводи "Пиштаљке"о новогодишњем програму и серији "Радио Милева".

Уколико наведени медији не објаве истините податке о пословању РТС-а, искористићемо сва расположива законска средства за заштиту угледа наше куће.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи