Читај ми!

Протест запослених у предшколским установама, траже да Влада испуни обећање о повећању плата

Запослени у предшколским установама протестовали су у Београду због, како су рекли, повлачења Владиног предлога о повећању плата за 12 одсто.

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије затражио је од Владе повећање зарада свим запосленима у предшколским установама, протестујући на Тргу Славија због повлачења владиног предлога о повећању плата за 12 одсто.

"Министре и нас стави под скуте да будемо равноправни или се више не уздамо у те", "Уредимо уредбу", "Рекли па порекли", "Нисмо вас тако васпитале", "Нисмо невидљиви", "Предшколци Србије", "Не одустајемо!", "Господине премијеру Вучевићу, колико траје Ваша реч?!? - 2 дана?!?", "Сви смо једнаки" – неки су од натписа на транспарентима учесника протеста, који су после окупљања кренули у протестну шетњу до Министарства просвете.

Председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић изјавила је Фонету да је тај синдикат "на првим преговорима у Влади Србије изнео захтев о 21 одсто повећања зарада запосленима у предшколским установама", што је ниво повећања који је био 2023. године.

Влада Србије је на састанку 18. септембра предложила повећање зарада од 12 одсто свим запосленима у предшколским установама, али је то убрзо порекла, додала је Јовановић.

"Само два дана након њиховог предлога, они су нас позвали и рекли како су се прерачунали и да тај њихов предлог није могуће остварити, а потом су га вратили на исти ниво као и за све остале раднике у образовању", рекла је Босиљка Јовановић.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи