Вучевић са директором института Гамалеја: Заинтересовани смо за развијања вакцине против онколошких болести

Премијер Милош Вучевић разговарао је са академиком и директором Института "Гамалеја" из Москве Александром Леонидовичем Гинцбургом о сарадњи научно-образовних установа двеју земаља кроз пројекат развијања вакцине против онколошких болести и других пројеката у здравству.

Милош Вучевић је рекао да је Србија заинтересована за сарадњу, пре свега када је у питању пројекат развијања вакцине против онколошких болести, у којем овај институт постиже изузетне резултате иновативним приступом, саопштено је из Владе Србије. 

Гинцбург је рекао да у Србији постоји значајан индустријски и научни капацитет за производњу вакцина и да ће се будућа сарадња кретати у правцу заједничког истраживања и развоја вакцина, као и размене знања која доприносе унапређењу здравства обе земље. Вучевић је истакао да Србија одговорно планира стратегије и производњу вакцина у случају потенцијалне нове пандемије.

Он је честитао Гинцбургу на почасној титули доктора на Медицинском факултету у Крагујевцу, као признању за допринос у области вакцинације и јавног здравља и истакао да очекује наставак успешне сарадње која би додатно ојачало билатералне односе у области здравства.

Вучевић се и у име Владе Србије и грађана захвалио на подршци Владе Русије и Института "Гамалеја" који су током пандемије вируса ковид 19 помогли да се спаси велики број живота испоруком руских вакцина. Састанку су присуствовали министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и министар здравља Златибор Лончар.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи