Век Ваздухопловне академије – на аеро-митингу у Вршцу учествују и цивилна и војна авијација

Ваздухопловна академија, која образује стручне кадрове за цивилно и војно ваздухопловство, обележава стогодишњицу постојања. Петар Војиновић, уредник портала "Танго Сикс" и Горан Цвијовић, директор Ваздухопловне академије најавили су у Јутарњем програму велики међународни аеро-митинг 22. септембра са почетком од 12 часова на аеродрому у Вршцу.

Горан Цвијовић, директор Ваздухопловне академије рекао је да обележавање стогодишњице почиње још у суботу, али да је кулминација догађаја у недељу.

"На великом међународном аеромитингу биће и гости из иностранства, али и наши инструктори, наставници, кадети, али и ученици и студенти", рекао је Цвијовић.

Петар Војиновић, уредник портала Танго Сикс, највио је богату цивилну и војну авијацију.

"Учествоваће све државне службе које лете, Ратно ваздухоплавство, Хеликоптерска јединица, Министарство унутрашњих послова, на крају летачког програма биће прелет путничног авиона националне авио компаније Ер Србија са миговима 29", рекако је Војиновић.

Посебна атракција биће гошћа из Француске, акробатски пилот, која ће приказати своју акробатику авионом "екстра 300", као и флота хеликоптера коју је скоро МУП обезбедио међу којима је и руски хеликоптер за гашење пожара.

Око 1.000 ђака и 200 студената се школује за разне профиле у ваздухопловству на академији..

"Огромно је задовољство радити са младим људима који имају амбицију да буду пилоти, инжењери, механичари, који граде неку врсту каријера кроз страст и љубав ка летењу и ваздухопљивству", истакао је Цвијановић.

Србија је једна од ретких земаља у региону која има у потпуности заокружен систем образовања за ваздухопловство.

"Почевши са Ваздухопловном академијом, средњом стручном школом, високом ваздухопловном школом у којој се од пре неколико година образују контролори, пилоти и техничари. Не морају сви да буду пилоти, постоји и доста интересантних профила, као што су техничари, механичари, контролори летења", нагласио је Петар Војиновић.

Руководилац тренинг центра Ваздухопловне академије у Вршцу Милош Ђокић очекује повољне метеоролошке ситуације у недељу и позива грађане да се одазову у што већем броју, али и да на манифестацију раније, пошто се капије отварају од 10 часова.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи