Читај ми!

Превентивни здравствени прегледи у недељу у свим домовима здравља и болницама

Aкција бесплатних превентивних здравствених прегледа, коју у циљу превенције и ране дијагностике обољења реализује Министарство здравља, биће настављена у недељу, 15. септембра, од 8 до 17 часова, у свим здравственим установама из плана мреже, у нашој земљи.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања обаве преглед ендокринолога и ураде ултразвук штитасте жлезде. Даље, грађани ће моћи да ураде и тумор маркере: ПСА (PSA) за мушкарце, као и ЦЕА (CЕA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ и провере комплетну крвну слику у лабораторијама, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Такође, и ове недеље ће бити организовани и систематски прегледи деце предшколског и школског узраста, а у појединим установама биће организована и редовна вакцинација деце, према календару.

И овога пута сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе.

Министарство изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе и позива све оне који до сада из различитих разлога нису били у могућности да обаве прегледе, да то овога пута, у интересу очувања сопственог здравља, ураде у некој здравственој установи.

Листа здравствених установа које учествују у акцији, са детаљном врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи, биће истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља http://www.zdravlje.gov.rs.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи