Читај ми!

Војска спасила више од двеста грла стоке на Старој планини

На висоравни Вртибог, веома неприступачном пределу Старе планине до којег се може доћи само тешким теренским возилима, војска је спасила више од двеста грла стоке којима је претило угинуће због жеђи.

На висоравни Вртибог, веома неприступачном пределу Старе планине до којег се може доћи само тешким теренским возилима, војска је спасила више од двеста грла стоке које би угинуле због жеђи.

На тој висоравни, на којој се од првих дана пролећа па до првог снега напаса више од двеста грла говеда, због велике суше извор на коме се стока напаја водом недавно је потпуно пресушио па је постојала велика опасност да дође до угинућа великог броја говеда од жеђи.

Како је Таnjугу данас речено у Штабу за ванредне ситуације у Пироту, на молбу Штаба, Војска је на планину упутила специјалне теренске цистерне са водом, које су се пробиле до Вртибога и помогле сточарима да сачувају свој сточни фонд.

Сточари су покушали најпре сами да реше проблем тако што су хтели воду да доведу са алтернативног извора удаљеног преко три километара, али за тако нешто није било довољно времена јер је постојала велика опасност да говеда почну да умиру од жеђи, рекао је Таnjугу Сретен Савов из Штаба за ванредне ситуације Града Пирота.

"Ми смо одмах упутили позив Војсци, која је одмах изашла у сусрет и у тродневној акцији омогућила да до стоке стигне вода и да се ово велико крдо говеда спаси од велике опасности која је претила", казао је Савов.

Сточари су у међувремену успели да воду доведу са алтернативних извора.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару