Поводом почетка школске године, полиција контролише саобраћај у зонама школа

Саобраћајна полиција ће поводом почетка школске године вршити контролу у зонама школа и предузимати све мере приликом ових контрола како би се очувао ниво безбедности свих учесника у саобраћају, а превасходно ђака пешака, саопштио је МУП.

Полицијски службеници саобраћајне полиције апелују на родитеље да укажу деци на правила безбедног учешћа у саобраћају, те да их саветују да пре ступања на коловоз обавезно погледају лево и десно, да би се уверили да могу безбедно ступити на коловоз и безбедно прећи.

"Такође, неопходно је да коловоз прелазе на обележеним пешачким прелазима и да обавезно то чине искључиво када је на семафору за пешаке упаљено зелено светло, као и да не користе мобилни телефон и слушалице када прелазе преко коловоза", навели су из МУП-а.

Према саопштењу, неопходно је указати деци и да коловоз прелазе најкраћим путем, без трчања, као и да воде рачуна да их возачи виде пре преласка, односно да пут не прелазе између паркираних возила, као и да се увере да је возач почео да кочи.

"Такође, пожељно је да у поподневној смени ђаци пешаци носе ретрорефлектујуће делове на одећи и обући или светлоодбојни прслук, како би их возачи боље уочили и да пазе када излазе из аутобуса, и да не прелазе коловоз испред или иза заустављеног аутобуса, већ када аутобус оде са стајалишта", указује се.

Управа саобраћајне полиције пожелела је свим родитељима и ђацима безбедан и срећан почетак нове школске године.

недеља, 01. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару