Читај ми!

Успеси српских жандарма и студената Криминалистичко-полицијског универзитета на такмичењу у Будимпешти

Припадници Жандармерије и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета остварили су одличне резултате на такмичењу специјалних јединица у Будимпешти.

Студенти су освојили прво место у конкуренцији 15 екипа из Мађарске, Србије и Хрватске.

Проректор за наставу на Криминалистичко-полицијском универзитету Ненад Милић рекао је да је само такмичење било изузетно напорно.

"Осам сати на седам стејџева, на којима се кроз решавање различитих тактичких ситуација захтевао приказ снаге и издржљивости, познавање тактике, наоружања, алпинизма, борбене медицине - показује кроз шта су наши студенти пролазили у припремном периоду. Рад и труд се исплатио. Освојили смо прво место и можемо бити поносни на начин на који су наши студенти презентовали свој универзитет, МУП Србије и Републику Србију”, рекао је Милић.

Мешовита екипа студената и жандарма била је трећа у конкуренцији 15 тимова, а Жандармерија је била друга у конкуренцији 16 екипа из Мађарске, Румуније и Србије.

Учешће и резултате такмичари из Србије посветили су недавно погинулом колеги, припаднику Граничне полиције Николи Крсмановићу, кога је 18. јула код Лознице убио албански терориста.

четвртак, 29. август 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару