Почетак нове школске године је све ближи – шта је потребно деци из Свратишта и како им можете помоћи

Ближи се почетак нове школске године, ђаци нестрпљиво чекају први час и дружење. Куповина школског прибора је у току – бирају се ранчеви, свеске, пернице како би спремни сели за клупе. Али немају сви ту могућност – деца из Свратишта на Новом Београду једва чекају почетак школе, иако немају сав прибор. Александра Шијен из Свратишта за децу наводи за РТС да су потребни ранчеви, свеске, пуне пернице, али и сав потрошни прибор. Додаје да се позиву за помоћ одазвао велики број грађана и компанија.

Александра Шијен из Свратишта за децу наводи за РТС да су потребни ранчеви, свеске, пуне пернице, али и сав потрошни прибор. Додаје да се позиву за помоћ одазвао велики број грађана и компанија.

Шта Вам је најпотребније пред почетак школе?

Деци из Свратишта као и осталих програма за центре младих пред почетак школске године потребан је школски прибор као и свој другој деци то су ранчеви, пуне пернице, свеске, али и остали потрошни прибор који се заиста за велики број деце троши на дневном нивоу, а то су маказице, резачи, оловке, фломастери, бојице, цео тај потрошни материјал. Заиста ове године велики број грађана и компанија се одазвао нашем позиву, такође Министарство за информисање и телекомуникације нам је изашло у сусрет и обезбедило ранчеве, пернице и свеске, тако да позивамо грађане и компаније да нас помогну школским прибором у смислу тог потрошног материјала као што су и нотне свеске, бојице, оловке, фломастери, темпере и тако даље.

Колики је био одзив грађана ове године?

Ове године бележимо велики одзив грађана и компанија. Ми смо у јулу као и сваке године организовали дан за лимунаду када прикупљамо средства за школски прибор, међутим, ето овог лета то је био можда једини кишни дан тако да одзив тог дана није био велики, међутим, током августа грађани и компаније заиста су се одазивали нашем позиву.

Колико је деце у Свратишту?

Кроз Свратиште сваког дана прође 80 до 100 деце на обе локације на Звездари и Новом Београду, а укупно ми говоримо од 350 до 400 сталних корисника који пролазе само кроз нашу услугу у Свратишту, а када говоримо о целој организацији, ти бројеви су знатно виши с обзиром на то да ми водимо и друге програме подршке угроженој деци.

Није само септембар период када је потребна помоћ, у суштини донације су добродошле током читаве године, како могу да помогну они који желе?

Тако је, као што није септембар тако није ни Нова година, ми смо ту целе године са својим потребама. Грађани могу да се укључе и да се обавесте о томе како могу да нам помогну преко нашег сајта cim.org.rs и ту постоје све информације о донирању, како о новчаним донацијама тако и у донацијама у роби, половној гардероби, играчкама, књигама, храни и свему осталом што је потребно једном домаћинству да функционише то је потребно и свратишту да деца задовоље своје потребе.

понедељак, 26. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару