Читај ми!

Денис сад говори и покреће руке али је потребно још новца за даљи опоравак

Денис Миловановић из Свилајнца пре три године доживео је тешку саобраћајну несрећу после које је десет месеци био у коми. После неколико операција у нашим клиникама и рехабилитације у Крапинским Топлицама 26-огодишњи младић, почео је да говори, покреће руке и ноге. За даљи Денисов опоравак потребан је новац који породица нема.

Две године после прве посете екипе РТС-а, Денис је дочекује са осмехом, уз стисак руке и тихо – добро сам. Напредак је огроман, кажу родитељи, јер Денис сада може да говори, покреће руке и ноге, што је после изласка из коме било неизвесно.

"За нас родитеље је најбитније да нам дете у таквим тренуцима остане живо, а кад је живо онда имате тај период кад можете да се борите“, каже Денисова мајка Тања Миловановић.

Борила се породица Миловановић протекле три године са различитим проблемима – од изласка из коме, контрактуре стопала, операције ахилових тетива, до ерозије епитела рожњаче.

 “Ту су нам највише помогли у нашем клиничком центру Србије у Београду доктор Стојковић и докторка Јелена Костић где Денис, хвала Богу вратио његове плаве окице и где му у међувремену опет добио тежак облик слип апнее (поремећаја спавања који се карактерише понављаним прекидима дисања), наводи његова мајка.

Како објашњава, Денис сад спава помоћу апарата да не би добио неки инфаркт мозга или срца.

Апарат за слип апнеу донирао је власник пекаре из Гроцке, колица друг који ради у Италији. Преко рачуна „Буди хуман“ и кроз акције Свилајнчана прикупљен је део новца за неопходне лекове и рехабилитацију.

“Да није било помоћи добрих људи ја не би могла ништа да одрадим, ни овај период од три године. Врло сам захвална што су сви људи били уз нас у том периоду, истиче Денисова мајка.

Денису је, каже Тања Миловановић, највише помогла рехабилитација у Крапинским Топлицама.

Одељења за роботику постоје и у нашој земљи али она немају неопходну дијагностику па би за свако погоршање здравља морали на различите клинике.

У Хрватској је све то у једном центру. Немају довољно новца за поновни одлазак у Топлице али верују да ће и овог пута пронаћи решење, јер је једино важно, како кажу, да је Денис жив.

Важно је и то што можемо да се боримо, што треба да стане на ноге, што је млад, што је живот испред њега и што има још много тога што није урадио, наглашава Денисова мајка..

Поруком 1207 на број 3030 сви можемо помоћи, да Денис успешно заврши опоравак и врати се послу веб дизајнера и тренирању кик-бокса.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару