Оптужница због злоупотребе око издавања рецепата за хормонску терапију

Јавно тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против четворо окривљених З. С, М. Ј, С. З. и С. З. који се који се терете за извршење кривичних дела злоупотреба службеног и положаја одговорног лица.

Окривљени З. С. терети се да је у периоду од 20. октобра 2020. до 13. априла 2021. године, као директор Дома здравља "Доња Гуштерица" на КиМ прописивао електронске рецепте за хормоне раста (нордитропин и гентотропин) пацијентима којима није било потребна хормонска терапија, без прегледа пацијената и њиховог знања да су им лекови прописани, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Окривљени С. З. и С. З. као и окривљена М. Ј. терете се да су у две апотеке у Сремској Митровици у којима су радили подизали веће количине лекова – хормона раста који су били преписани пацијентима без њиховог знања, па су потом преко окривљениог С. З. лекови даље продавани на црном тржишту.

На наведени начин окривљени су противправно присвојили прописане лекове чиме је РФЗО оштећен за износ од 77. 931.760.26 динара, додаје се у саопштењу.

У претходном току поступка шесторо окривљених су осуђена након закључења споразума о признању кривичног дела од тога два лекара из Дома здравља "Доња Гуштерица“ као и четири фармацеута са територије централне Србије.

Након истраге ЈТОК је обуставио кривични поступак у односу на једног лекара Дома здравља "Доња Гуштерица“.

Оптужница је предата на потврђивање Вишем суду у Београду Посебно одељење за организовани криминал.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи