Читај ми!

Живот у насељу Партизан на Ади Циганлији – ненајављени гости нека спреме новчаник

У насеље Партизан на Ади Циганлији од јуна се може бесплатно само ако сте на списку који су доставили житељи тог насеља. Сви остали, ненајављени гости, морају да плате.

Познаници и пријатељи породица које живе у насељу Партизан на Ади Циганлији, бесплатно су, када иду код њих у госте, уз најаву, пролазили поред рампе, али од почетка јуна важе нова правила.

"Донели су одлуку, ко год долази, на пример родбина ми долази, неко од мојих другара, ако га најавим мора 500 динара дати да уђе до мене, а пре је било најавиш и уђе, не плаћа, изађе кад изађе", каже станар насеља Партизан Иван Јозић.

У Јавном предузећу "Ада Циганлија" кажу да је било злоупотреба и да су неки лажно пријављивали да иду у госте.

Наводе да је радним данима улазило 180 возила, а викендом и до 260.

"Просто, тај број возила мора да се ограничи, ми морамо да имамо неку контролу", каже Маја Павловић из ЈП "Ада Циганлија".

Ко иде у насеље, а ко да се купа?

Из ЈП "Ада Циганлија" истичу да је вероватно настао проблем у контроли и да желе да знају ко улази и да ли заправо заиста иду у насеље Партизан.

"Детаљном анализом и увођењем новог система наплате, наше службе су дошле до закључка да су постојале одређене злоупотребе и да су улазили људи који су боравили на купалишту, који су доводили децу на тренинге", каже Павловићева.

У овом предузећу наглашавају да се и даље до насеља Партизан може без плаћања дневне карте, али само уз достављен списак.

"Сви мајстори, хитне интервенције, хитне помоћи, шта год њима треба од тих улазака – типа огрева, дрва да унесу, они су слободни да најаве претходно, да доставе списак и у том случају они ће бити пропуштени на рампу, као и брзе поште које долазе, њима је такође дозвољено да уђу бесплатно", кажу из ЈП "Ада Циганлија".

Станари и даље незадовољни 

Станари тврде да и они, када не улазе својим колима до куће, морају да плате.

Један од станар насеља Партизан Мића Хусеиновић жали се да је проблем што не могу да на Аду Циганлију уђу са личном картом коју би на рампи показали. 

Тврди да не могу својим кућама да дођу "као сав нормалан свет".

Сматрају да би телефон, који би стајао код службеника на рампи, могао да реши проблем.

"Ми ћемо купити телефон, не морају они никакав телефон свој да дају, ми ћемо купити свој телефон и ко год зове, ти бројеви наши ће бити на том телефону. Ко год зове Пера, Мика, Жика, он је ту, ако зове неко други – непотребно је да му се јавља", каже Хусеиновић.

Истиче да решење које укључује телефон неће бити злоупотребљено.

Цене карата за паркинг на Ади Циганлији

Иначе, дневна карта за улазак колима на Аду Циганлију је 500 динара.

За боравак до 90 минута плаћа се 250 динара.

Такси возила задржавање до 15 минута плаћају 50 динара. Годишња карта кошта 26.000, али њу станари насеља Партизан купују по повлашћеној цени од 4.000 динара.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару