Читај ми!

Не плашите децу полицајцима, од њих треба да страхују само криминалци

У оквиру манифестације Београдски дани породице, полиција је на Коњарнику приказала део возила и опреме. Циљ је да се грађанима, а нарочито деци, приближи рад полиције и средства којима располажу полицајци, наводе у МУП-у. Ресорни министар напомиње да о резултатима српске полиције сведочи и недавно објављено саопштење Европола о заједничкој, успешно изведеној трогодишњој акцији, у борби против нарко-картела.

Фудбал са децом на мале голове, чини се као добра физичка провера за полицајце. Деца и родитељи могли су да виде опрему саобраћајна полиција и како Жандармерија најмлађима показује алпинистичке вештине. Какву заштитну опрему поседују две посебне јединице - Интервентна 92 и Полицијска бригада. Највише пажње посетилаца привукли су коњи и велика возила.

"Добро је, само ми је безвезе што нема оружја, али све остало је одлично. Највише возила, оно тамо велико, били смо у њему и поприлично је добро. Не бих волео да будем полицајац, али можда детектив“, каже један од малишана који је присуствовао збору.

Његова мајка одушевљена је чињеницом да је међу посетиоцима толико деце. "Ми смо овде од 10 (сати) и даље смо ту, никако да одемо кући, баш нам се допало и баш је феноменално и надам се да ће сваке године да организују".

Још једна од мајки која је довела сина да погледа тактичко-технички збор управа и јединица МУП-а Србије констатује да је погрешно то што родитељи обично децу плаше полицијом. "Ово је специфична мнифестација, која управо доказује да полиција је ту да нас заштити и сваки пут можемо да рачунамо на њих и на неки начин ослобађајуће и да се боље упознају са тим што полиција ради".

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић каже да је један од основних циљева управо то да се прекине са праксом да се деца плаше полиције.

"Полицајци су добри. Треба да се криминалци плаше полиције. Да би полиција била цењена она мора професионално да обавља посао и мора да поштује исто тако грађане. Тако да то је један двосмеран процес", објашњава ресорни министар.

Говорећи о три године упражњеном месту директора полиције и спекулацијама у медијима о потенцијалним кандидатима, Ивица Дачић поручује да ускоро неће бити кадровских промена у МУП-у.

"Ми до сада још не смо разговарали на ту тему. У Полицији је веома битно да свако ради свој део посла, да нема конфликта надлежности, а самим тим да сви, мене не занима ко је из ког времена и ко је када дошао, мене занима да ли ће да обављају посао како треба, да ли ће да буде стабилан јавни ред и мир, да ли ће да буде добра борба против криминала и све остало. Ја немам сада као своју тачку и агенду кадровске промене по сваку цену, али оне ће бити вршене у ходу сходно потребама МУП-а, односно полиције", наглашава Дачић.

За седам дана биће обележен Дан полиције. Из МУП-а позивају грађане на тај догађај, биће приказане и остале јединице, као и најновије наоружање и опрема.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару