Читај ми!

Начелник Генералштаба на скупу поводом Дана Војске Србије: Наставићемо да јачамо у свим сегментима

Скуп Генералштаба Војске Србије поводом Дана Војске Србије одржан је у касарни "Бањица 2". Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић каже да је уверен да ће Војска Србије наставити да јача у свим сегментима. Скупу је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић, а организована је и пројекција филма и поставка књига, списа и савремених публикација.

Поводом 23. априла – Дана Војске Србије – начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић организовао је у касарни "Бањица 2" у Београду скуп Генералштаба Војске Србије, коме је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић.

Скуп је почео минутом ћутања и одавањем почасти недавно настрадалом припаднику 72. бригаде за специјалне операције заставнику Мијодрагу Тошковићу, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

На скупу је прочитана честитка председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом данашњег празника, а начелник Генералштаба генерал Мојсиловић уручио је Златну плакету Војске Србије министру Вучевићу, у знак захвалности за изузетну сарадњу и подршку коју је током обављања функције пружио припадницима Војске Србије.

Начелник Генералштаба: Уверен сам у наставак јачања Војске Србије

Генерал Мојсиловић је у свом обраћању истакао је да је у години за нама направљен значајан искорак у изградњи способности Војске Србије.

"Уверен сам да ћемо, ослоњени на сопствене снаге и уз чврсту подршку државног руководства, наставити путем убрзаног јачања и развоја у свим сегментима. Војска Србије данас је посебно организована, обучена и опремљена да у извршавању својих борбених и неборбених задатака, који су утврђени Стратегијом одбране и војном доктрином, може са успехом да се супротстави савременим безбедносним ризицима и претњама", поручио је начелник Генералштаба.

Током скупа, начелник Генералштаба уручио је награде и похвале заслужним припадницима који су значајно допринели унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије између два празника.

Дан Војске Србије – филм, књиге, историја

Присутнима је приказан филм Војнофилмског центра "Застава филм" Управе за односе са јавношћу о резултатима рада Војске Србије између два празника.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли су изложбу старих и ретких књига и савремених публикација, коју је поводом Дана Војске Србије, у касарни "Бањица 2", приредио Универзитет одбране.

Скупу су присуствовали чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, епископ липљански и војни Доситеј и припадници Генералштаба Војске Србије.

Одлуком о одређивању Дана Војске Србије и других војних празника, за Дан Војске Србије одређен је 23. април, у знак сећања на дан када је у Такову 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје.

Припадници Гарде Војске Србије извели су јуче почасну артиљеријску паљбу са Савске терасе на Калемегдану поводом Дана Војске Србије, 23. априла.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво