Читај ми!

Упозорење МУП-а пред “црни петак“: Опрезно са нереалним понудама, не плаћати робу преко сумњивих линкова

Поводом масовних распродаја у оквиру акције "црни петак", Министарство унутрашњих послова упозорaва грађане да приликом онлајн куповине буду опрезни и обрате посебну пажњу приликом плаћања, како не би били жртве преваре.

Грађани треба посебно да провере веб адресу са које купују или на којој врше било које плаћање, навело је Министарство унутрашњих послова.

"Не плаћајте на страницама које сте добили путем неког линка преко мејла или друштвених мрежа", наводи се у објави.

Потребно је и да грађани провере да ли је пренос података у комуникацији са сајтом који посећују заштићен, као и да обавезно користе https и ssl протоколе.

Не шаљите податке са платне картице

МУП упозорава грађане да ни у ком случају не шаљу податке о платној картици путем електронске поште нити било којим другим средством комуникације.

"Уколико вам неко тражи да сликате предњу и задњу страну ваше картице и ту слику му пошаљете, немојте то чинити, готово сигурно је у питању покушај преваре", упозоравају из МУП.

Додају да је приликом плаћања потребно проверити сигурност плаћања на веб страници и плаћања вршити само тамо где је то верификовано од стране компаније “Виса“ или “Мастер кард“.

"Проверите оно што вам се нуди на интернету. Када наиђете на нешто што је ‘много добро да би било реално‘ размислите више пута пре него што се одлучите да то купите", поручују из Министарства.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара