Читај ми!

Представници удружења пољопривредника дошли на састанак са премијерком, протести настављени

Представници четири удружења пољопривредника дошли су у Владу Србије на састанак са премијерком Аном Брнабић. Истовремено, пољопривредници настављају протесте у Новом Саду, Суботици и другим местима широм Војводине.

Састанак пољопривредника са премијерком Аном Брнабић у Београду заказан је за подне. Председница Владе Србије разговараће са представницима удружења пољопривредника који су протеклих недеља организовали протесте у неколико градова и места у Војводини, тражећи, пре свега, гориво без акцизе директно на пумпама и уређење Робне берзе.

Како је наведено у заједничком саопштењу удружења, састанку са премијерком присуствују представници Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије, Удружења Пољопривредних произвођача Суботице, Савеза Удружења пољопривредника Баната и Удружења пољопривредника Арадац.

Они су пре недељу дана позвали пољопривреднике на протесте због, како су навели, неиспуњења договора који је споразумом са надлежним министарством потврђен у мају ове године. 

Да оду на састанак у Београду, пољопривредници су се одлучили након састанка који је синоћ одржан у Старој Пазови, а након телефонског разговора са премијерком, рекли су организатори протеста за РТС.

Кажу да су премијерки пренели да је тензија међу паорима велика и да свакога тренутка може ескалирати.

Како најављују, на данашњем састанку неће бити донесене одлуке, већ ће се само утврдити оквири будућих преговора. Истичу да ће од тога ће зависити и будућност протеста.

Настављени протести у Новом Саду, Суботици и другим местима

Док чекају исход састанка својих представника и премијерке Ане Брнабић у Београду, пољопривредници који девети дан протестују у Новом Саду јутрос су, у знак протеста, споро возили у кружном току код Рафинерије нафте на улазу у град, а затим су у подне започели блокаду Темеринског моста. Планирано је да блокада траје до 15.00 часова.

Настављају се и протестне вожње суботичких пољопривредника на западној обилазници око Суботице.

Од 10.00 до 16.00 часова тракторима ће се повремено заустављати саобраћај код Биковачке петље на "ипсилон" краку ауто-пута који повезује саобраћајницу Нови Сад - Хоргош и гранични прелаз Келебија.

Успорена вожња кроз кружни ток траје око сат времена, а потом се заустављена возила пропуштају. У међувремену могу да прођу интервентна и возила Хитне помоћи, као и аутобуси са малом децом и возила са болесним особама.

Такође, јутрос од 7.00 сати блокирани су путеви Баваниште - Панчево и Банатски Брестовац - Панчево, а ратари су се окупили и у Банатском Новом Селу.

Блокаде путева ће трајати до 17.00 часова, а у међувремену се пропуштају возила.

Пољопривредници протестују већ девет дана, а затражили су да им се потврди да ће на пумпама имати дизел без акциза, истичући да је то услов за почињање разговора са представницима власти.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво