Читај ми!

Осми дан протеста пољопривредника, блокирали путеве

Пољопривредници протестују осми дан заредом. Суботички пољопривредници протестном вожњом блокирају саобраћај на западној обилазници око града. Ратари из околине Пожаревца блокирали су Ђердапску магистралу. Протест и у Новом Саду. Одустало се од блокаде Каћке петље.

Суботички пољопривредници протестном вожњом осми дан блокирају саобраћај на западној обилазници око града.

Саобраћај је тракторима заустављен код Биковачке петље на "ипсилон" краку ауто-пута који повезује саобраћајницу Нови Сад–Хоргош и гранични прелаз Келебија.

Паори кажу да настављају са блокадама све док им се не потврди да ће на пумпама имати дизел без акциза.

"Ми смо упутили мејл Министарству у којем се обраћамо да нам испуне захтев да нам гориво буде без акцизе са ПДВ-ом на свим пумпама, па бисмо онда дошли на преговоре у Министарство да се договарамо око даљих корака", поручује Марко Габрић из Удружења пољопривредних произвођача Суботице.

Успорена вожња кроз кружни ток траје око сат времена, а потом се заустављена возила пропуштају. 

У међувремену могу да прођу интервентна и возила Хитне помоћи, као и аутобуси са малом децом и возила са болесним особама. Протестне вожње трајаће до 16 часова.

Ратари из околине Пожаревца поново блокирали Ђердапску магистралу

Ратари из околине Пожаревца поново су блокирали Ђердапску магистралу у Братинцу, а полиција преусмерава саобраћај на алтернативне путеве.

Организатори кажу да се овога пута неће повући до испуњења потписаног споразума у мају, јер је договор да плави дизел плаћају без акцизе која је у међувремену повећана и износи 64.7 динара, а не 50.

Такође, захтевају и писану потврду да ће субвенције за следећу годину износити 300 евра по хектару за сву обрадивих површину, јер у усвојеном Закону о буџету за 2024. годину то није прецизно дефинисано.

Блокаде у Новом Саду

Пољопривредници који осми дан протестују у Новом Саду, блокирали су на два и по сата кружни ток код Рафинерије, један од излаза из града на ауто-пут и пут ка Зрењанину. 

Возила су кратко пропуштали на сваких пола сата. Блокада је трајала од 11 до 13.30, а пољопривредници су се затим вратили до Рафинерије нафте у Новом Саду, чије улазе константно блокирају од почетка протеста.

Министарство пољопривреде позвало је представнике удружења пољопривредника, који у неколико градова у организују протесте, да дођу данас на састанак.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара