Читај ми!

Томислава и Бојан из Гаџиног Хана одгајају шесторо деце, чекају седмо и маштају о сопственој кући

За породицу Цветановић у Гаџином Хану сваки нови дан нови је изазов. Са шесторо деце и бебом на путу пуно је радости, али пуно је и проблема који некад не могу да се реше без помоћи. Школа је на прагу, а много тога фали. Отац је без сталног запослења, живе у социјалном стану и маштају о сопственој кући и дворишту.

Томислава Цветановић наводи да је одувек сањала о великој породици.

"Ето, моја жеља је да имам пуно деце, сад чекамо још једну бебицу. Планирам да то буде крај, али одувек сам маштала о томе да имам велику породицу", каже Томислава Цветановић, мајка.

Најпре се родила Миљана која сада има 15 година, а затим и Марко, Анђела, Илија, Виктор и Милија. Сложни су и насмејани, али са друге стране и пуни брига. Школа је на прагу, а много тога фали.

Недостаје одећа, обућа, књиге, свеске...

Наводе да маштају о томе да имају нову одећу, обућу, ранац за почетак нове школске године. Фале им кажу и свеске, пернице, књиге...

Изгурали су сви заједно и да се Анђела излечи од леукемије. Труде се Томислава и Бојан колико могу, али ипак без сталног посла и са нагомиланим рачунима тешко се саставља крај с крајем, а неретко се срећу и са осудом околине.

"Каква сте ви то мајка ако ви свом детету не можете да пружите на пример да има добре патике, неки бољи ранац, неки бољи телефон. Моја деца нису таква, и ја не патим од тога да морају да имају све оригинал, прихватим понуду из околине, ако је гардеробица чиста. Поносна сам на њих и што их имам толико", каже Томислава Цветановић, мајка.

Отац без сталног запослењења, живе у социјалном стану

Бојан Цветановић, отац, наводи да ради на пијаци и да дневно заради од 500 до 1.000 динара.

"Свакодневно излазим на пијацу, препродајем неку козметику и тако то. Некад узмем 500 динара, некад 1.000 динара, кад платим карту у два правца по 300 динара, шта ми остаје", каже Цветановић.

Цветановићи тренутно живе у социјалном стану који су добили на коришћење од општине. У ишчекивању бољих дана свако има свој сан - Марко да постане славни кувар, а мали Милија да има бицикл. А сви заједно сањају кућу и двориште где могу да се играју и да засаде баштицу, па да бар храна на столу буде сигурна.

    ТЕКУЋИ РАЧУН ЗА НОВЧАНУ ПОМОЋ

         200 124749441 09, Поштанска штедионица
         на име Миладин Рибаћ

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару