Читај ми!

Једина шанса за Николу је у Белорусији, за нови бубрег потребно 95.000 евра

На северу Косова и Метохије упркос свакодневним тензијама и напетости, у току је акција прикупљања средстава за лечење Николе Миловановића који живи без функција бубрега. Једна трансплантација није успела, а за другу су потребна средства од близу 100.000 евра.

Николи Миловановићу из Косовске Митровице 2016. отказала су оба бубрега. Годину дана касније урађена му је трансплантација једног. Донор му је била мајка, али упркос идеалном поклапању, операција није успела, тако да шест година живи на дијализи.

За нови бубрег потребно је 95.000 евра.

Хуманитарци су протеклих дана на више пунктова на северу Косова организовали прикупљање помоћи за Николину операцију, а један од пунктова је у близини општинске зграде у Звечану, на месту где се недељама окупљају житељи те средине, захтевајући ослобађање објеката од полиције и војника Кфора.

Упркос чињеници да трансплантација није успела, Никола није губио наду у то да ће се једнога дана пронаћи решење. У међувремену је постао отац још једног дечака. Пошто Никола више нема ниједног компатибилног донора, трансплантација у Белорусији је једина шанса за нормалан живот.

"Тих 95.000 евра је урачунато у први одлазак у Белорусију, где спадају прегледи и припрема. Кад се то заврши стављају ме на националну листу и када нађу адекватан орган они позивају и у року од 15 до 18 сати треба да будем на клиници", каже Никола Миловановић.

У породици Миловановић захвални на хуманости и солидарности суграђана, верују у позитиван исход читаве акције и очекиване операције.

Супруга Сања Миловановић каже да имају два сина, а могуће и проширење породице.

Николи се може помоћи једнократном уплатом СМС поруке 1495 на 3030. Такође и уплатама на динарски и девизни рачун преко фондације "Буди хуман".

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи