Читај ми!

Стевановић: Надамо се да ћемо изборити пласман у Лигу шампиона

Тренер ватерполиста Радничког Урош Стевановић изјавио је да верује да ће тим из Крагујевца да избори пласман у Лигу шампиона.

Раднички ће до петка до недеље бити домаћин квалификационог турнира за пласман у Лигу шампиона.

На турниру ће поред Радничког учествовати мађарски БВСЦ Зугло, грчки Вуљагмени и загребачка Младост.

"Нажалост, имали смо краћи период припрема пред ове квалификације и Јадранску лигу, која почиње седам дана касније. Сигурно је да нећемо бити на неком нашем приближном максимуму на почетку, али се надам да ћемо бити довољно добри да на овом турниру изборимо ЛШ", рекао је Стевановић, преноси званични сајт клуба.

Пласман у ЛШ избориће победник квалификационог турнира у Крагујевцу.

"БВСЦ је довео петорицу младих репрезентативаца и има у саставу велики део екипе, која је играла на ЕП у Загребу, у оном подмлађеном саставу. Младост је ангажовала 10 нових играча, од којих су већина репрезентативци Хрватске. Не треба заборавити ни Вуљагмени на челу са нашим Владимиром Вујасиновићем, тим који је пре само две сезоне направио изненађење и пласирао се у полуфинале ЛШ", додао је тренер Радничког. 

Рекао је и да ће екипама бити веома тешко да одиграју три меча у три дана.

"Све четири екипе имају амбиције да уђу у Лигу шампиона и сигурно ће се борити за трофеје у домаћим шампионатима. Играмо три утакмице у три дана, нико није физички спреман нити је нека тимска игра на завидном нивоу, али улог је велики и ко уђе у Лигу шампиона много ће добити за даљи ток сезоне", навео је Стевановић.

Ватерполиста Радничког Душко Пијетловић је у каријери четири пута освајао Лигу шампиона са три различита тима.

"Неће бити лако, с обзиром на то да смо нова екипа. Гро ватерполиста који ће ове године бити лидери су нови играчи и то ће бити веома тешко одмах уклопити. Не очекујем да ће на старту све бити сјајно, али кроз време, са Урошем на челу, не сумњам да ћемо врло брзо доћи до неке идеалне поставке и игре. Овај турнир ће бити јако тежак за нас, али и за друге који су такође доста променили тимове и биће занимљиво видети ко ће се пре уклопити као екипа", рекао је Пијетловић.

Ватерполиста Радничког Страхиња Рашовић је изјавио да клуб има велика очекивања у свим такмичењима.

"Не кријемо да желимо да освојимо трофеј у сваком такмичењу у ком играмо. Моменат јесте мало тежи, не бих да кукам, јер ми ватерполисти се никада и не жалимо, али заиста је тежак тренутак. Одмах после ОИ очекује нас јако битан турнир, на ком играмо против најбољих тимова. Све те екипе у својим редовима имају репрезентативце својих земаља и очекује нас велика борба. Много тога зависи од нас и ако будемо прави, успех неће изостати", закључио је Рашовић.

Прво коло је на програму у петак, а Раднички ће се састати са БВСЦ Зуглом у 20.00 часова.

четвртак, 12. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи